Daanleest.nl

De gezonken verzameling van Ferdinand Columbus

Auteur: Edward Wilson - Lee

De gezonken verzameling van Ferdinand Columbus

Auteur: Edward Wilson - Lee
ISBN: 9789029094665
Uitgever: Meulenhoff
Aantal pagina's: 477
Prijs: € 29,99
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/boek?authortitle=edward-wilson-lee/de-gezonken-verzameling-van-ferdinand-columbus--9789029094665

De gezonken verzameling van Ferdinand Columbus

Publicatie van: donderdag 28 oktober 2021

Ook de Gezonken verzameling van Ferdinand Columbus is getooid met een fraai omslag dat helemaal voldoet aan de modieuze trends.  Het gaat over vader èn zoon Columbus, hun wonderbaarlijke reizen en avontuurlijke zoektocht naar kennis.

Edward Wilson-Lee is een Engelse professor gespecialiseerd in literatuur over de middeleeuwen en renaissance. Zijn omvangrijke boek over Ferdinand, de buitenechtelijke zoon van Christoffel leest als een spannende thriller. Verrassend, humoristisch en veel informatie, zoals over Ferdinands’ gigantische bibliotheek en zijn getdeailleerde beschrijving van het leven in die tijd. Hij (ik had nog nooit van hem gehoord) is voor onze geschiedenis minstens zo belangrijk als zijn vader. De proloog zet meteen de toon van dit magistrale werk.

Sevilla, 12 juli 1539

“Op de ochtend van dood lied Ferdinand Columbus een kom modder naar zijn slaapkamer brengen. Tegen zijn bedienden zei hij dat hij te zwak was om zijn armen nog op te heffen en hij gaf hen opdracht het slijk op zijn gezicht te smeren. Hoewel velen van hen al tien jaar bij hem werkten en hun meester bijzonder trouw dienden, weigerden ze hem ditmaal te gehoorzamen, in de veronderstelling dat hun meester uiteindelijk dan toch van zijn zinnen was beroofd.”

Simon Schama: ‘Een epos dat zich ontvouwt in een onophoudelijke processie van wonderen, beproevingen en legendes.’

 

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!