Daanleest.nl

Atlas van vuurtorens aan het einde van de wereld

Auteur: José Luis González Marcia

Atlas van vuurtorens aan het einde van de wereld

Auteur: José Luis González Marcia
ISBN: 9789029094900
Uitgever: Meulenhoff
Aantal pagina's: 150
Prijs: € 22,99
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?t=Atlas+van+vuurtorens+aan+het+einde+van+de+wereld&a=Jos%c3%a9+Luis+Gonz%c3%a1lez+Mac%c3%adas

Atlas van vuurtorens aan het einde van de wereld

Publicatie van: dinsdag 01 maart 2022

Anderhalve week geleden kreeg ik een boek in handen dat mij meteen blij maakte. Vanwege het onderwerp en de buitengewoon fraaie vormgeving. Geboren aan de voet van de Lange Jaap, de vuurtoren van Huisduinen, ben ik al mijn levenlang in de ban van vuurtorens. Zij spreken altijd tot de verbeelding. Avontuur, romantiek, eenzaamheid en de eeuwige dreiging van de elementen.

De Spaanse schrijver José Luis González Macias, grafisch ontwerper en redacteur is al van jongs af aan gefascineerd door reizen, kaarten en atlassen. Hij debuteerde met Atlas van vuurtorens aan het einde van de wereld. Al zijn creatieve talenten heeft hij benut voor deze schitterende uitgave van zijn ‘literaire reis langs de meest afgelegen vuurtorens op aarde’. De oorspronkelijke Spaanse editie werd in 2020 verkozen door het ministerie van Cultuur tot het mooist uitgegeven boek. Terecht. Ook de Nederlandse uitgave ziet er fantastisch uit!

Het zo’n boek dat je eerst even doorbladert en direct wordt getroffen door de prachtige details. Stevig, gekleurd papier, leeslint, gebonden, originele afbeeldingen van de vuurtorens en veel boeiende informatie en verhalen. De actualiteit van het moment, de oorlog in Oekraïne overheerst ook mijn gedachten. Tot mijn verbazing ontdekte ik dat de eerste vuurtoren, waarmee het boek opent in de Zwarte Zee ligt en bij Oekraïne hoort. Het is de vuurtoren van Adziogol.

“Buitengaats, op anderhalve kilometer van Rybal’che waar de Dnjepr zich bij de Zwarte Zee voegt, rijst al ruim honderd jaar een slanke constructie op. Haar aanwezigheid is nog steeds noodzakelijk. Met een schip naar Cherson varen, over een in dichte mist gehulde Dnjepr, betekent een labyrintische reis langs rivier- eilandjes, verraderlijke landstroken en uitgebaggerde kanalen in een ingewikkeld estuarium.”

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!