Daanleest.nl

Becks laatste zomer

Auteur: Benedict Wells

Becks laatste zomer

Auteur: Benedict Wells
ISBN: 9789029092647
Uitgever: Meulenhoff
Aantal pagina's: 384
Prijs: 19,99
Leverbaar via Nauta Boek https://www.libris.nl/nautaboek/zoek/?t=Becks+laatste+zomer&a=Benedict+Wells

Becks laatste zomer

Publicatie van: donderdag 20 augustus 2020

De Duitse schrijver Benedict Wells (1984) maakte in 2018 op mij veel indruk met zijn schitterende roman Becks laatste zomer. Vol verwachting begon ik in zijn nieuwste boek Op het geniale af en werd niet teleurgesteld. Integendeel, wat een geweldig, meeslepend verhaal!

Hoofdpersoon is de intelligente Francis Dean die met zijn moeder in een vervallen trailerpark woont in New Jersey. Armoede en ellende. Hij heeft de hoop op een betere toekomst al bijna opgegeven. Totdat hij achter de waarheid van zijn verwekking komt. Zijn moeder heeft achttien jaar geleden aan een absurd experiment meegedaan. Zijn vader blijkt geen loser te zijn die zijn gezin in de steek heeft gelaten, maar een genie, cum laude afgestudeerd in Harvard.

Francis wil hem ontmoeten. Dit is de verandering die zijn leven nodig heeft. Samen met zijn beste vriend en whizzkid Grover en het meisje van zijn dromen, de onvoorspelbare Anne-May begint hij aan een bizarre autoreis dwars door Amerika. Hij moet en zal zijn vader vinden. Dan ontdekt hij wie hij werkelijk is. Niets te verliezen of toch…?

“Niemand kende zijn gedachten en herinneringen. Als hij doodging, werden ze vergeten en na nog een paar omwentelingen van de aarde zou het zijn alsof ze nooit hadden bestaan. Alles ging verloren door de tocht door het heelal.”

“Hij wilde iets zeggen om hen weer nader tot elkaar te brengen, maar hij was nu eenmaal niet goed in dat soort dingen, alsof hij iets moest voorlezen van een lege bladzijde.”

 

Wells schrijft beeldend, schijnbaar eenvoudig en gemakkelijk. Hij strooit met verrassende passages en gedachten Het is veel meer dan zo maar een spannende roadtrip. In mijn beleving is het een heerlijk ‘jongensboek’ voor volwassenen. Aanrader!

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!