Daanleest.nl

Boeren, Vissers, Noormannen & de Beat

Auteur: Nish Barnard

Boeren, Vissers, Noormannen & de Beat

Auteur: Nish Barnard
ISBN: 9789493314160
Uitgever: Droomvallei
Aantal pagina's: 118
Prijs: € 14,95 paperback
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?q=9789493314160&b=

Boeren, Vissers, Noormannen & de Beat

Publicatie van: donderdag 31 augustus 2023

Boeren, Vissers, Noormannen & de Beat door Nish Barnard speelt zich af tijdens Oosterend Present in 1968. Hoewel zij die bewogen tijd niet bewust heeft meegemaakt schetst ze overtuigend de sfeer en tijdgeest van die overgangsperiode in de samenleving.  In Parijs rebelleren de studenten en in Oosterend wil de zestienjarige Thea van der Vis zich bevrijden van haar beklemmende omgeving.

Samen met haar jongere vriendin Suze de Vries fietst zij dagelijks naar school in Den Burg. Hun dagelijkse bestaan wordt bepaald door boeren en vissers en de verschillende kerkgenootschappen in het dorp van 1000 zielen.  Het vijfjaarlijkse dorpsfestijn met historisch spel, artiesten en een lucht- en waterspektakel staat deze keer in het teken van de Noormannen.

(Ik was daar destijds actief als assistent van mijn vriend Harry de Graaf, de hoofdredacteur van de Texelse Courant, die hij altijd in zijn eentje volschreef. Deze keer was het nieuwsaanbod te groot. In het digitale archief vond ik alle reportages terug. Geen idee welke tekst van mij was. Mijn oog viel ook op het berichtje dat ‘de heer Harry de Graaf tot 2 augustus a.s. met vakantie is en dat zijn taak wordt waargenomen door de heer Daan Welboren’).

Een mysterieuze motorrijdster kantelt de levens van Thea en Suze, de kern van Nish Barnard kleine, aandoenlijke roman die mij veel leesplezier en onverwachte herinneringen bezorgde.

 

 

 

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!