Daanleest.nl

Bonuskind

Auteur: Saskia Noort

Bonuskind

Auteur: Saskia Noort
ISBN: 978904435157
Uitgever: The house of books
Aantal pagina's: 272
Prijs: 21,99 paperback
Leverbaar via Nauta Boek https://www.libris.nl/nautaboek/boek/?authortitle=saskia-noort/bonuskind--9789044351040

Bonuskind

Publicatie van: donderdag 09 juli 2020

Saskia Noort schrijft voor Het Algemeen Dagblad elke zaterdag een column. Persoonlijk, uitdagend en overtuigend. ‘Daarom schrijf ik voor het AD, en niet voor eigen parochie. Deel uitmaken van de oplossing, in plaats van de problemen alleen maar groter maken.’  Zij is inmiddels een van mijn favoriete columnisten.

Bonuskind, haar achtste thriller gaat over de vijftienjarige Lies die op een ochtend wakker wordt met het gevoel dat haar moeder Jet iets is overkomen. Haar ouders liggen in een vechtscheiding. Lies geeft veel om haar, maar ook om haar vader. Partij kiezen frustreert en geeft veel verdriet.

Het bed van haar moeder is onbeslapen en haar mobieltje ligt thuis. Na een dag vol spanning heeft Jet nog niets van zich laten horen. Dan schakelen vader Piet en zijn nieuwe vriendin Laura toch de politie in. Ach, een scheiding, even een tijdje onderduiken en dan komt ze vanzelf weer thuis is de teleurstellende reactie. Lies weet zeker dat het mis is. Ze gaat zelf op zoek en in de laptop van haar moeder doet zij een afschuwelijke ontdekking. Stap voor stap komt een ontknoping naderbij. De sfeer is beklemmend.

Het verhaal wordt vanuit twee perspectieven verteld. Lies is de eerste verteller en het tweede ik-personage is moeder Jet, die een dagboek bijhoudt in haar computer. De afloop verrast en stemt tot nadenken. Klopt het allemaal wel, heb ik soms iets gemist? Het houdt mij nog steeds bezig…

“Mama is dood. Het is de eerste gedachte als ik mijn ogen opendoe. Wat heb ik gedroomd? Ik herinner mij alleen nog flarden. Ergens in ons oude huis sloeg een deur dicht. Pap was er nog. Sissend gefluister, zoals ze deden de laatste maanden. Een auto, gierende banden. Was het wel een droom?”

 Bonuskind – Saskia Noort | The House of Books paperback 269 blz. € 21,99

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!