Daanleest.nl

Echo

Auteur: Thomas Olde Heuvelt

Echo

Auteur: Thomas Olde Heuvelt
ISBN: 9789024590414
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Aantal pagina's: 512
Prijs: 12,99
Leverbaar via Nauta Boek https://www.libris.nl/nautaboek/zoek/?t=Echo&a=Thomas+Olde+Heuvelt

Echo

Publicatie van: donderdag 25 juni 2020

Mijn grootvader Daan Schreuder opende een eeuw geleden zijn boekhandel in de Koningstraat in Den Helder. Hij overleed 55 jaar oud in december 1943. De lokale krant herdacht hem ‘als een sympathiek burger en een uitstekend boekhandelaar.’ Helaas heb hem ik niet gekend. Als derde generatie in het boekenvak ben ik wel letterlijk en figuurlijk in zijn voetsporen gestapt.

Hij was sociaal bewogen, nieuwsgierig, wat verstrooid, muzikaal en sportief. Zeilen en wandelen in de bergen vulden zijn schaarse vrije tijd. Familieverhalen en zwart/wit foto’s van zijn trektochten in Zwitserland spraken tot mijn verbeelding. In 2012 maakten Carry en ik een trein- en wandelreisje door de Zwitserse Alpen. Aan de voet van de Matterhorn zag ik in gedachten mijn legendarische grootvader voorbijgaan.

Door twee totaal verschillende boeken kwamen die herinneringen weer naar boven. Steile wandelpaden, gevaarlijke beklimmingen, gletsjers, ravijnen, ijzige koude, sneeuw, lawines, bevroren ledematen, uitputting en fatale ongelukken. Dat maakte mijn grootvader gelukkig niet allemaal mee, maar ik begrijp zijn fascinatie voor dat schitterende landschap. Een geweldig décor voor spannende verhalen.


Thomas Olde Heuvel is een succesvolle, jonge Nederlandse schrijver in het thrillergenre van Edgar Allan Poe, Howard Lovecraft en Stephen King. Horror en huiveringwekkende beschrijvingen. Hij scoorde met Hex een internationale bestseller, waarmee hij zijn grote voorbeelden naar de kroon steekt. Met Echo, dat zich afspeelt rond de Maudit een mysterieuze berg in de nabijheid van de Matterhorn, overtreft hij zichzelf.


Het verhaal dendert als een reusachtige lawine over de lezer heen. Vluchten kan niet meer. De spanning neemt nergens af, de gebeurtenissen volgen elkaar razendsnel op en er hangt continu een donkere dreiging. Wat is er gebeurd met Nick, de hoofdpersoon, die na een noodlottige beklimming van de Maudit uit een coma ontwaakt.


Ondanks waarschuwingen en de vijandige houding van de plaatselijke bevolking ging hij met zijn klimmaat Augustin op pad om die geheimzinnige berg te overwinnen. Augustin verongelukt. Herstellende van zijn trauma beseft Nick dat hij door een bezeten natuurkracht wordt achtervolgd. Olde Heuvel is zelf een ervaren alpinist en dat is de kracht zijn realistische beschrijvingen. Een absolute, onvergetelijke aanrader.


Hij is nergens te zien. Zijn rugzak, zijn stijgijzers, het brandertje: ze liggen er allemaal nog, onberoerd. Waar is hij in vredesnaam? Waarom heb ik niet gemerkt dat hij ging? Ik kijk de gure noordelijke leegte in en gedachten aan het ondenkbare beginnen door mijn hoofd te spoken (…) Mijn god, wat een berg!”

 
 

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!