Daanleest.nl

Overstag

Auteur: Amity Caige - Overstaf

Overstag

Auteur: Amity Caige - Overstaf
ISBN: 9789029093972
Uitgever: Meulenhoff
Aantal pagina's: 288
Prijs: 21,99
Leverbaar via Nauta Boek https://libirs.nl/nautaboek.nl

Overstag

Publicatie van: donderdag 20 augustus 2020

Op zoek naar je wortels, de kern van je bestaan, wie ben ik en wat verwacht ik van mijn leven zijn de thema’s van twee romans die mij ontroerden en ook veel leesplezier bezorgden. Beide spelend in Amerika, sterk verschillend in stijl en compositie en geschreven door succesvolle ‘jonge’ auteurs met meerdere internationale bestsellers op hun naam.

Amity Gaige (1972) debuteerde succesvol in 2013 met Schroder dat in achttien landen verscheen en met belangrijke literaire prijzen werd onderscheiden. Haar nieuwe roman Overstag gaat over Juliet die moeite heeft met haar moederschap en tevergeefs probeert haar proefschrift te voltooien. Haar man Michael wil zijn baan opzeggen en een zeilboot kopen om samen met hun twee kinderen, Sybil van zeven en George van twee, rond de wereld te varen.

Na lang zoeken vindt Michael bij Harry, een slimme, oudere handelaar een geschikte boot, die hij eigenlijk niet kan betalen. Toch sluiten zij een deal. Het gezin reist af naar Panama. Het stel heeft nauwelijks zeilervaring, maar dat mag de pret alsnog niet drukken. Michael heeft de boot de naam van zijn vrouw gegeven: Juliet. Volgens insiders brengt dat ongeluk.

Hun tocht begint fantastisch. De kinderen zijn overdonderd door de schitterende natuur. Dicht op elkaar leven en de grillen van de zee zijn een ongekende ervaring die voor nieuwe problemen zorgt. Michael en Juliet beleven opeens een positieve boost in hun kwetsbare relatie. De vroegwijze Sybil en de aandoenlijke George zijn hun bindende factor.

Gaige beschrijft het leven aan boord indringend en met veel nautische kennis. Juliet vertelt haar eigen verhaal. Michael volgen we via zijn logboek, dat meer is dan een simpel scheepsjournaal. Je voelt dat er een drama in de lucht hangt. Letterlijk. Scheepsramp? Piraten? Hoe loopt het met hem en de zijnen af ? Lezen!
 
 

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!