Daanleest.nl

Het verhaal van de kat die boeken wilde redden

Auteur: Sosuke Natsukawa

Het verhaal van de kat die boeken wilde redden

Auteur: Sosuke Natsukawa
ISBN: 9789056726713
Uitgever: Signatuur
Aantal pagina's: 232
Prijs: 15,99 gebonden
Leverbaar via Nauta Boek https://www.libris.nl/nautaboek/boek/?authortitle=sosuke-natsukawa/het-verhaal-van-de-kat-die-boeken-wilde-redden--9789056726713

Het verhaal van de kat die boeken wilde redden

Publicatie van: donderdag 29 oktober 2020

Twee bijzondere boeken heb ik in de afgelopen periode met veel plezier gelezen. Verschillend van thema’s en stijl, maar allebei verrassend en meeslepend. Dat houdt blijkbaar nooit op. Heerlijk. Dat is de kracht van grote schrijvers.

Als liefhebber van de Japanse auteur Murakami werd mijn belangstelling getrokken door een roman van Sosuke Natsukawa met de merkwaardige titel Het verhaal van de kat die boeken wilde redden. Het verbaasde mij helemaal niet dat die kat kan praten en de lezer meetrekt in een parallelle wereld.

Rintaro is een verlegen, middelbare scholier. Hij groeit op bij zijn grootvader die in een achterafstraatje een tweedehandsboekhandel heeft. Een eldorado voor liefhebbers. Zijn opa brengt hem de liefde voor literatuur bij: ‘Boeken bezitten kracht.’ Dat was zijn overtuiging.

Na diens overlijden staat Rintaro op het punt de boekwinkel definitief te sluiten en te verhuizen naar zijn tante. Als hij in gedachten verzonken in de winkel staat, hoort hij plotseling een zware stem: ‘Wat vreselijk somber is deze winkel.’

Achter in het smalle pand zit een zwaarlijvige, cyperse kat. Het is het begin van vier spannende expedities door de verborgen wereld van literatuur, boeken, uitgevers en critici. De kat is ervan overtuigd dat ‘boeken moeten worden gered.’ Rintaro aanvaardt de uitdaging om samen op pad te gaan. Hebben zij succes of zijn het juist de boeken die de mens beschermen?

Een hartverwarmende roman die laat zien hoe belangrijk boeken zijn: om meer begrip voor elkaar te krijgen en ons verbonden te voelen met de mensen om ons heen. Sprookjesachtig mooi. Lezen!

Lang geleden was het vanzelfsprekend dat boeken een hart hadden. Iedereen die boeken las wist dat, en men deelde zijn hart aan elkaar mee.”Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!