Daanleest.nl

Dagboek van een fotograaf

Auteur: Stephan Vanfletteren

Dagboek van een fotograaf

Auteur: Stephan Vanfletteren
ISBN: 9789403199207
Uitgever: De Bezige Bij
Aantal pagina's: 165
Prijs: 18,99 gebonden
Leverbaar via Nauta Boek https://www.libris.nl

Dagboek van een fotograaf

Publicatie van: maandag 23 november 2020

Stephan Vanfletteren (1969) is een gelauwerde, Belgische portret- en landschapsfotograaf, die hoofdzakelijk in zwart/wit werkt. Voor zijn sobere foto’s ontving hij meerdere internationale prijzen, zoals de World Press Photo. Kortgeleden was hij te gast in Op1 vanwege zijn Dagboek van een fotograaf.

Het gaat over zevenzeventig ‘coronawandelingen’ die hij in de afgelopen periode heeft gemaakt. Het dagboek is een fraai gebonden, nostalgische uitgave voorzien van een leeslint en bevat geen enkele foto. Uitsluitend korte en langere notities met veel persoonlijke overwegingen. Filosofisch, realistisch en poëtisch. Vanfletteren is het type ‘ruwe bolster, blanke pit’. Hij voorzag zijn tekst van een typerend motto. ‘Als je het licht wil zien, kijk dan naar de schaduw’.

Het is een dagboek dat je makkelijk in een ruk kan uitlezen. Toch ga ik er als veel- en snellezer tot mijn eigen verbazing gedoseerd mee om. Na die dikke pil van Jaap Scholten lees ik voor het slapengaan een paar bladzijden en wandel met Stephan Vanfletteren langs de nachtelijke Vlaamse dreven.

“Duister maakt alles kleurloos. Het groen van het bos wordt grijs. Nachtblindheid. Mijn ogen worden oud. Of worden ze moe van al dat kijken? In een tunnel van struiken verlies ik mijn dieptezicht. Er is geen enkele lichtbron, behalve een plafond van gedempt licht boven de kruinen. De witte vacht van mijn hond leidt me.”
 

 

 

 
 
 

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!