Daanleest.nl

De beloning

Auteur: Stine Jensen

De beloning

Auteur: Stine Jensen
ISBN: 9789028221161
Uitgever: Van Oorschot
Aantal pagina's: 80
Prijs: € 12,50
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?t=De+beloning&a=Stine+Jensen

De beloning

Publicatie van: donderdag 14 april 2022

                                                       *

Wandelen is populairder dan ooit. Ik maak mij er ook graag aan schuldig. Op ons mooie eiland kun je eindeloos wandelen. Imponerende vergezichten, vogels, planten, een praatje onderweg, frisse lucht en je gedachten de vrije loop laten. Inspirerend en goed voor de conditie.

Auteur en filosoof Stine Jensen komt pas in beweging als er een beloning tegenover staat en daar is weinig voor nodig. Samen met haar zus heeft zij veel gewandeld op Texel, vaak met het vooruitzicht van een appeltaart met een kruidige bodem van amandelspijs. Geen storm houdt haar tegen! Hun tochten heeft zij beschreven in De beloning, dat vandaag(!) verschijnt. De seizoenen komen voorbij: stuifsneeuw, hoosbui, volle zon en een licht briesje.

Onderweg lopen er onzichtbare denkers, biologen en schrijvers met haar mee, van Kierkegaard tot Jac. P. Thijsse. Dat is de altijd verrassende bijvangst van wandelen. Ineens krijg je interessante gedachten en ideeën; van verbetering van de wereld tot een amusant betoog over regenkleding. De beloning is fraaie uitgave in de literaire wandelreeks van uitgeverij van Oorschot.

(…) Het is een jas met een medische bijsluiter waarop heel precies staat aangegeven tegen welke condities deze jas bescherming biedt, en – ik zweer het – een jas die dat waarmaakt. Wanneer de regendruppels landen op de dubbele laag Gore-Tex blijven ze geheel intact, alsof ze zweven. Ik heb ook een wandelregenponcho. Ooit leek me dat handig, want daar kan een hele rugzak onder. Maar ik raad het af.” 

Zaterdag 16 april om 15.00 vertelt Stine Jensen in Het glazen paleis over haar Texelse wandelgids.

 

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!