Daanleest.nl

De jongen en de hond

Auteur: Seishu Hase

De jongen en de hond

Auteur: Seishu Hase
ISBN: 9789025472054
Uitgever: Atlas Contact
Aantal pagina's: 285paperback
Prijs: € 21,99
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?t=De+jongen+en+de+hond&a=Seishu+Hase

De jongen en de hond

Publicatie van: donderdag 20 januari 2022

Hondentrouw staat voor onvoorwaardelijke trouw. Regelmatig duiken er verhalen op over honden die dagen-, weken- en zelfs maandenlang op hun overleden baasje blijven wachten. Voor de huisdeur, bij de slager en zelfs naast een grafsteen. Een mooi, sentimenteel thema voor boeken en films.

De Japanse schrijver Saishu Hase voegt met De jongen en de hond een aangrijpende en originele roman toe. Zijn verhaal speelt zes maanden na de verwoestende tsunami in 2011. In het noordoosten van Japan duikt een hond op. Een soort Duitse herder, sterk vermagerd, helemaal alleen, maar hij kijkt wel opvallend helder uit zijn ogen.

De mysterieuze zwerfhond wordt opgepikt door Kazumasa een vrachtwagenchauffeur. De hond voelt zich bij hem op zijn gemak. Opvallend is dat hij voortdurend in zuidelijke richting kijkt. Hij draagt een halsband waarin zijn naam staat: Tamon. De man vindt het maar een rare naam voor een hond. Jammer dat er geen telefoonnummer bijstaat.

Na een aantal spannende gebeurtenissen verdwijnt Tamon uit het leven van Kazumasa en vervolgt zijn zwervend bestaan. Opnieuw wordt hij eenzaam en alleen aangetroffen. Verwaarloosd en vermagerd. Achtereenvolgens belandt hij bij een dief, een prostituee, een echtpaar, een oude man en uiteindelijk bereikt hij het doel van zijn reis.

Seishu Hase schrijft bedrieglijk eenvoudig, waardoor je het gevoel krijgt dat het eigenlijk een kinderboek is. Niets is minder waar. Zijn stijl is helder, rauw en af en toe sentimenteel. De ontknoping verrast en ontroert tot tranen toe. Toen ik het uit had, bekeek mijn trouwe viervoeter Jip met andere ogen.

“…Uit de struiken een paar meter voor hem sprong iets tevoorschijn. Was het een wild zwijn, of misschien een berenjong? Dat was gevaarlijk. (…) Het beest liet zijn blik naar links en naar rechts dwalen en kreeg toen Taiki in het oog. Hij draaide zich om en stond oog in oog met Taiki. ‘Goh, een hond…’”

 

 

 

 

 

 

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!