Daanleest.nl

De laatste reis van de boswachter

Auteur: Dirk Jan Roeleven & Hester van der Vliet

De laatste reis van de boswachter

Auteur: Dirk Jan Roeleven & Hester van der Vliet
ISBN: 978949292290
Uitgever: Pluim
Aantal pagina's: 295paperback
Prijs: € 22,99
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?t=De+laatste+reis+van+de+Boswachter&a=Dirk+Jan+Roele

De laatste reis van de boswachter

Publicatie van: donderdag 23 juni 2022

          

  In één ruk las ik De laatste reis van de Boswachter uit. Het is het aangrijpende en spannende relaas van Dirk Jan Roeleven en Hester van der Vliet die in hun derdehands Sabura Forester, met elkaar en zonder kinderen in 2017 een monstertocht ondernamen van Amsterdam naar Tokio. Hun boek is inmiddels aan de vierde druk toe.

De aanleiding voor hun avontuur was het optimistische plan van Dirk Jan om zijn Boswachter (Forester) na het bereiken van 500.000 kilometer op de teller, persoonlijk terug te brengen naar de fabriek in Tokio, een afstand van 23832 km. Het ontbreekt het echtpaar aan enige kennis van autotechniek. Ze hebben een geromantiseerd beeld over wat hen te wachten staat.

De tocht voert over ‘getergd’ Russisch asfalt, Mongoolse woestijnwegen en steppes in Kazakstan op weg naar Vladivostok vanwaar de veerboot naar Japan vertrekt. Dirk Jan en Hester zijn los van hun hectische leven in de mediawereld en op elkaar aangewezen. Hun relatie wordt voortdurend op de proef gesteld. Eindelijk kunnen zij eens goed praten over hun ongewenste kinderloosheid, waardoor hun reisverhaal nog persoonlijker wordt. De Boswachter blijkt bovendien een auto met een ziel.

Ik merk aan de relaxte tred van de Boswachter dat hij uitgerust is en zin heeft in nieuwe avonturen. Er staat ons naar schatting 35 uur over schroeiende aarde te wachten, zonder airco, en dan zijn we pas in Almaty, de voormalige hoofdstad Alma- Ata, in het zuiden van het immense Kazakstan. We steken vandaag de Oeral over, de rivier die Europa van Azië scheidt.”

Dirk Jan en Hester vertellen op zaterdagmiddag 25 juni vanaf 14.00 uur in Het Glazen Paleis over hun belevenissen, ondersteund met foto’s en filmpjes. De Boswachter is ook aanwezig! Er is gelegenheid om hun boek aan te schaffen en te laten signeren. U bent van harte welkom.

                                                        

Dolf Jansen signeert op zaterdagmiddag 25 juni tussen 13.00 en 14.00 uur bij de Texelse Boekhandel Libris -Nauta Boek Een streep op de weg, zijn nieuwe verhalenbundel over hardlopen. Hij is die dag nota bene jarig! Je bent natuurlijk van harte welkom.

Een streep op de weg – Dolf Jansen | Thomas Rap, paperback 304 blz. € 22,99

 

 

 

 

                                                          

 

                                                   

 

 

                                                        

 

                                                          

 

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!