Daanleest.nl

De Man met Duizend Gezichten

Auteur: Lex Noteboom

De Man met Duizend Gezichten

Auteur: Lex Noteboom
ISBN: 9789400513136
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina's: 448paperback
Prijs: € 22,99
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?t=De+Man+met+Duizend+Gezichten&a=Lex+Noteboom

De Man met Duizend Gezichten

Publicatie van: donderdag 11 mei 2023

Hoewel De Man met Duizend  Gezichten het thrillerdebuut van de jonge Nederlandse schrijver Lex Noteboom pas op 23 mei 2023 verschijnt, durf ik nu al te voorspellen dat het een internationale bestseller kan worden. Alle ingrediënten zijn aanwezig. Actualiteit, oorlog, deepfake, kunstmatige intelligentie, machtsstrijd, verraad, intriges en duistere familiebanden.

Ondersteunende teksten op de vrij simpele omslag: ‘in de oorlog sneuvelt de waarheid als eerste; een jonge vrouw met een verleden dat zij zich niet kan herinneren; een soldaat zonder naam op zoek naar een man die niemand ooit heeft gezien; een echtgenote en moeder gevangen in een door een burgeroorlog verscheurd land.’

Het overrompelende verhaal speelt voornamelijk in Kazichië, een fictief land grenzend aan o.a. Rusland, Georgië en Oekraïne. Noteboom schetst overtuigend een realistische wereld waarin strijd om de macht overheerst en empathie vaak ver is te zoeken. De ander is de vijand. Vigo Lechkov de president van de Democratische Republiek Kazichië wordt vermoord. Voor de begrafenis keert zijn tweelingbroer Daniel samen met zijn vrouw Michelle en hun dochtertje Alexa na twintig jaar terug naar zijn vaderland.

Na aankomst wordt snel duidelijk dat zij de voormalige Sovjetstaat niet meer kunnen verlaten. Men vindt dat Daniel beschikbaar moet zijn om zich te laten verkiezen tot de nieuwe president. Hij weigert. Er dreigt een opstand in het oosten van het land en in de hoofdstad wil een groep oligarchen een eind maken aan het bewind van de Lechkovs. Als de ongeregeldheden escaleren tot een staatsgreep verschijnen ook de Russische geheime dienst en de CIA op het strijdtoneel.

Daniel wil met zijn gezin veilig terugkeren naar Europa, maar pogingen daartoe mislukken faliekant. Zijn vrouw is in verwachting van hun tweede kind. Haar schoonmoeder doet er alles aan om hen vast te houden, want de baby zou de nieuwe stamhouder kunnen zijn. Een strijd op leven en dood is onafwendbaar. Deze razend spannende thriller is opgebouwd vanuit verschillende perspectieven. De belangrijkste personages zijn levensecht, maar wie is de man met duizend gezichten?

    

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!