Daanleest.nl

De nietige miljoenen

Auteur: Jess Walter

De nietige miljoenen

Auteur: Jess Walter
ISBN: 9789460684531
Uitgever: Marmer
Aantal pagina's: 380paperback
Prijs: € 24,99
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?q=de+nietige+miljoenen&b=

De nietige miljoenen

Publicatie van: donderdag 27 mei 2021

De Verenigde Staten aan het begin van de twintigste eeuw. De broers Rye en Gig Dolan scharrelen hun kostje bij elkaar. Ze liften mee op goederentreinen en staan uren in de rij bij corrupte koppelbazen voor een dagje werk, maakt niet uit wat. Vakbonden strijden letterlijk voor een eerlijk loon en fatsoenlijke behandeling.

Dit vormt het centrale thema van De nietige miljoenen, een aangrijpende roman van de Amerikaanse bestsellerauteur Jess Walter. Naast fictieve personages gebruikt hij historische personen, zoals de jeugdige activiste Elizabeth Gurley Flynn. De broers komen met haar in contact en dat bepaalt het verloop van hun bestaan.

Gig is een aantrekkelijke, idealistische twintiger die zich aansluit bij de vakbondsmannen, op weg naar een rechtvaardiger leven. De zestienjarige Rye wil gewoon een vaste baan en een eigen huis. Hun ouders zijn overleden. De jongens zijn op elkaar aangewezen. Rye voelt zich verantwoordelijk voor zijn oudere broer, die nota bene zijn voogd is. Deze situatie loopt als een de rode draad door hun geschiedenis.

Ursula the Great is een stripteasedanseres die met een poema optreedt in een kooi.  De broers raken in haar ban. Zij brengt hen in contact met een steenrijke mijnmagnaat en worden meegezogen in een schimmige wereld van uitbuiters, bordelen, kroegen en oneerlijke agenten. De werkelijkheid blijkt keihard. Hun idealen verschrompelen.

Foster bouwt het verhaal prachtig op, wisselt tussen eerste en derde persoon waardoor je de gebeurtenissen uit verschillende perspectieven volgt. Een intensieve kennismaking met een rauwe samenleving. Leesplezier van de bovenste boekenplank!

“ ‘Winterkoorts’, zei een cipier. Een ander luisterde naar mijn borst. ‘Malariakoorts, ’ zei hij. Slaap. Zonlicht in dromen waar ik geen afscheid van wilde nemen. Ik was op zoek naar mijn moeder. Zodat ze haar gezicht tegen mijn koortsige wang kon leggen (…) maar ze kwam niet.”

 

 

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!