Daanleest.nl

De prediker

Auteur: Cor de Jong

De prediker

Auteur: Cor de Jong
ISBN: 9789493248465
Uitgever: Das Mag
Aantal pagina's: 203
Prijs: € 22,50
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?t=De+prediker&a=Cor+de+Jong

De prediker

Publicatie van: donderdag 10 november 2022

Opgroeien in een gezin, waarin geloof en kerk een dominante rol vervullen, blijkt een belangrijke inspiratiebron voor veel Nederlandse schrijvers. Bidden, lezen uit de Bijbel, meerdere keren op zondag naar de kerk en onverdraagzaamheid naar andersdenkenden beheersen in veel verhalen het leven van opstandige, kritische jongeren die zich willen bevrijden. Het levert vaak schitterende literatuur op, zoals de boeken van o.a. Jan Wolkers, Jan Siebelink, Maarten ’t Hart en Franca Treur.

Cor de Jong is onbekende schrijver die mij zijn tweede roman, De prediker toespeelde. “Ik hoop dat je het met veel plezier zult lezen.” En dat heb ik. De titel roept verwachtingen op. Het verhaal speelt in een christelijk milieu in Noord – Heijnen, een dorp met twee kerken, twee slagers en één kroeg. De vier kinderen van het gezin van Willigen spelen op een zondag na de kerkdienst verstoppertje in het ouderlijk huis. Hun jongste broertje Nico past tussen het beddengoed in de dekenkist. Deksel dicht. Wanneer de kist wordt geopend leeft hij niet meer.

Kort na de begrafenisondernemer verschijnt de nieuwe dominee ten tonele, een wat excentrieke verschijning die door de lokale bevolking ‘de prediker’ wordt genoemd. Een wonder geschiedt. Hij bidt Nico tot leven. Over Het Wonder wordt nooit meer gesproken. Het blijft een familiegeheim. Hoewel? Ik moest denken aan een gezegde van mijn grootvader van vaderskant. “Het geheim van één kent God alleen, het geheim van twee wordt licht gemeen en het geheim van drie kent iedereen.” De prediker is niet vernieuwend. Wel overtuigend, dankzij de lichtvoetige stijl van Cor de Jong. Aanrader.

 

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!