Daanleest.nl

De Russische connectie

Auteur: Gerrit Barendrecht

De Russische connectie

Auteur: Gerrit Barendrecht
ISBN: 9789024587568
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina's: 349
Prijs: € 20,99 paperback
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek/?i=9789024587568

De Russische connectie

Publicatie van: donderdag 18 maart 2021

Amsterdam 1889. Europa wordt overspoeld door een golf van terreuraanslagen. In Nederland lijkt het betrekkelijk rustig. Wel schrijnende armoede en opstandige burgers. Midden op de Dam explodeert een tram vol passagiers. Journaliste Ida de Morsain ziet hoe haar zuster ernstig gewond raakt. Wie zijn de daders?

In De Russische connectie, een puur Nederlandse thriller van Gerrit Barendregt, is naast de verslageefster inspecteur Julius Katz de tweede hoofdpersoon. Zij hebben een geheime verhouding, die ontstond tijdens hun avonturen in de Parijse connectie (2018).

Barendregt heeft een heldere, beeldende stijl. Met veel kennis van zaken over het leven in de hoofdstad in de tweede helft van de negentiende bouwt hij de spanning zorgvuldig op. Het verhaal is verrassend actueel. Politieman Katz vocht in de Atjeh-oorlog en heeft nachtmerries over die afschuwelijke tijd. Zijn relatie met verslaggeefster Ida, dochter (!) van de welgestelde eigenaar van Het Nieuws van de Dag, geeft zin aan zijn bestaan.

De schrijver pakt de lezer direct bij z’n lurven. De epiloog speelt zich af in Rusland; een mysterieuze ontmoeting tussen de tsarina en een geheim agent. Het eerste hoofdstuk opent met de achtervolging van rechercheur Katz op een zakkenroller en diens hulpjes.

“Katz wordt in de rug gelopen door twee mannen die zich meteen daarna uitgebreid verontschuldigen. Hij negeert ze, dit zijn maar handlangers. Het gaat hem ook niet om de man die nonchalant achter een lading knolrapen verdwijnt; de ontvanger van de zojuist gerolde portemonnee. Nee, het gaat om de kleine man met de geruite platte pet die razendsnel in de menigte verdwijnt. De roller zelf.”

Ach, kleine criminaliteit. Na een aanslag in Londen wordt Katz ontboden bij de hoofdcommissaris. Men vreest voor aanslagen in Amsterdam. Hij moet infiltreren in de kringen van socialisten, communisten en het terroristische Comité van de Daad. Geholpen door Ida ontdekt Katz de voorbereiding van een grote aanslag bij de opening van het fonkelnieuwe Centraal Station in Amsterdam. Is die nog te verijdelen? Superspannend. Aanrader!

 

Verschijnt eind april 2021. U kunt nu al reserveren via www.nautaboek.nl

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!