Daanleest.nl

Donkerdrif

Auteur: Deon Meyer

Donkerdrif

Auteur: Deon Meyer
ISBN: 9789400513020
Uitgever: A.W.Bruna
Aantal pagina's: 444
Prijs: € 22,99
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek/?t=Donkerdrif&a=Deon+Meyer

Donkerdrif

Publicatie van: donderdag 18 maart 2021

Al vaker heb ik mijn waardering uitgesproken voor de boeken van Deon Meyer, een van de beste, eigentijdse thrillerauteurs. Vlot geschreven, spannend, verrassende wendingen en ontknopingen, met levensechte personages, zoals rechercheur Bennie Griessel en zijn maat Vaughn Cupido. 

De verhalen spelen zich af in Zuid-Afrika. De schitterende natuur, corrupte bestuurders, de politiek en de wrange scheiding tussen blanke en gekleurde mensen zijn belangrijke elementen. Zij tillen deze thrillers naar een hoger niveau. ‘Want dit is grote literatuur’ (De Standaard).

In Meyers nieuwste boek Donkerdrif krijgen de geschorste luitenants Bennie Griessel en Vaughn Cupido een ongebruikelijke opdracht: zij moeten hun kostbare tijd besteden aan de opsporing van een vermiste student. Een collega van hen wordt onverwacht in koelen bloede doodgeschoten. Vermoedelijk is er een hoge politiefunctionaris bij betrokken.

Bennie veronderstelt een verband tussen die moord en de geheimzinnige brieven, die hij en zijn collega hebben ontvangen. Ze staan echter buitenspel. De vermissingszaak blijft hun prioriteit. Bovendien moeten zij vanwege een oude zaak ook nog voor de tuchtcommissie verschijnen. Einde dienstverband?

De tweede verhaallijn gaat over Sandra Steenberg, een ambitieuze makelaar, die wordt uitgenodigd door de schatrijke Jasper Boon, een beruchte oplichter. Hij wil dat zij voor hem het kapitale wijnlandgoed Donkerdrif verkoopt. Geheimhouding verplicht! De transactie loopt helaas vast. De politie raakt erbij betrokken.

Meyer smeedt geraffineerd alle gebeurtenissen tot een logisch geheel en houdt de spanning vast tot de allerlaatste regel, die nog steeds door mijn hoofd blijft spelen.

“Misschien zweet ze alleen maar, denkt Griessel. Want hij gelooft haar. Alles duidt erop dat zij de waarheid spreekt. En dan herinnert hij zich dat hij er vanochtend zo zeker van was, dat ze loog. Opeens is het alsof er een reeks tandwieltjes in elkaar grijpt…”

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!