Daanleest.nl

Een tijd voor genade

Auteur: John Grisham

Een tijd voor genade

Auteur: John Grisham
ISBN: 9789400512764
Uitgever: Bruna
Aantal pagina's: 636
Prijs: 22,99 paperback
Leverbaar via Nauta Boek https://www.libris.nl/nautaboek/zoek/?t=Een+tijd+voor+genade&a=John+Grisham

Een tijd voor genade

Publicatie van: donderdag 26 november 2020

De Amerikaan John Grisham is een van de meest succesvolle schrijvers ter wereld. In Nederlandse vertaling zijn inmiddels vierenveertig(!) boeken verschenen, vrijwel allemaal bestsellers, waarvan ik er slechts een paar heb gelezen. Ik ben geen onvoorwaardelijke fan, maar ik waardeer zijn vakwerk.

Begin november verscheen Een tijd voor genade, zijn nieuwste thriller met in de hoofdrol advocaat Jake Brigance, die al eerder optrad in Grishams debuut Een tijd om te doden, herdrukt onder de titel De jury. Ook nu is er weer sprake van een moordzaak, die zelfs buiten de rechtszaal leidt tot een strijd op leven en dood.

Kan een verdachte, die een moord heeft bekend toch worden vrijgesproken? Grisham is de meester van de zogenaamde legal thriller, waarin de rechtszaak en alles daar omheen centraal staan. Brigance had vijf jaar eerder succes met de vrijspraak van een vader, die de verkrachters van zijn dochtertje doodschoot. Hij is een gewaardeerde advocaat in het fictieve stadje Clanton in Mississippi.

De zestienjarige Drew Gamble staat terecht voor de moord op de populaire politieman Stuart Kofer, de vriend van zijn moeder. De jeugdige dader bekent en toont geen spijt. Er bestaat geen enkele twijfel over zijn schuld. Jake Brigance krijgt de pro deo zaak toegewezen. Zijn diepgaand onderzoek brengt hem tot de overtuiging dat Drew moet worden ‘gered’. Hiermee zet hij zijn reputatie en carriere op het spel.

Het slachtoffer is oorlogsveteraan, geliefd politieman, maar buiten diensttijd helaas een agressieve alcoholist. Hij mishandelt de moeder van Drew, die zich samen met zijn jongere zusje tevergeefs probeert te onttrekken aan het gewelddadige gedrag van Stuart. Hun meldingen van huishoudelijke geweld worden door de politie in de doofpot gestopt.

Behalve een spannend verhaal is Een tijd van genade een boeiende zedenschets van het huidige Amerika, met name op het platteland en in kleinere steden. Tegenstellingen tussen zwart en wit, arm en rijk, wapenbezit en geweldloosheid, de schaduw van het slavernijverleden en de heersende elite en andere typerende elementen van de zuidelijke staten verwerkt Grisham moeiteloos. Je raakt steeds intenser bij de gebeurtenissen betrokken.

Het is een dikke pil van ruim 630 bladzijden. Er staan nogal wat herhalingen en  ‘overbodige’ terzijdes in, maar de verteltrant is meeslepend en tot mijn verbazing houdt deze rechtszaak en de ontknoping mij nog steeds bezig. ‘Kan een moordenaar boven de wet staan?’ Een absolute aanrader!

 

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!