Daanleest.nl

Elke reis is een omweg naar hier

Auteur: Imme Dros

Elke reis is een omweg naar hier

Auteur: Imme Dros
ISBN: 9789083176444
Uitgever: Schaep14
Aantal pagina's: 303blzpaperback
Prijs: € 23.99
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?t=Elke+reis+is+een+omweg+naar+hier&a=Imme+Dros

Elke reis is een omweg naar hier

Publicatie van: donderdag 02 november 2023

Imme Dros debuteerde in 1970 met Het paard Rudolf. Tien jaar later verscheen De zomer van dat jaar, een Texelse (jeugd-) roman, gebaseerd op haar jeugd in Oudeschild en de schooljaren in Den Helder. Een van de hoofdpersonages heet Daan en dat vond ik wel interessant. Tegenwoordig een populaire jongensnaam. Destijds wat apart en vaak plagerig verbasterd tot Daantje, maar dit terzijde.

Onlangs verscheen van haar Elke reis is een omweg naar hier. Texelse Trilogie. Inleidende tekst op de achterkant: “Wie op Texel wordt geboren, is en blijft een Texelaar. Ook als je, zoals Imme Dros, in Amsterdam gaat studeren en nooit meer terugkeert. De zee, de wolken, de boot naar de overkant, de zeven dorpen ieder met hun eigen taal en gebruiken, ze reizen met je mee. Ze zitten in je, voorgoed. Zo’n veertig jaar geleden projecteerde Imme Dros haar autobiografische ervaringen in Daan List, de hoofdpersoon van De zomer van dat jaar, Lange maanden (1982) en Ongelukkig verliefd (1995). Op verzoek van Schaep14 bewerkte zij deze drie boeken tot Elke reis is omweg naar hier. Een Texelse trilogie voor volwassenen en bijna volwassenen. Literatuur zonder leeftijd over vriendschappen, loskomen van thuis, uitzoeken of er een kunstenaar in je schuilt en vooral met wie je het leven wilt delen.”

“Het was voorbij. Voor iedereen, behalve voor mij. Wat gezegd was, kon niet uitgewist worden. Zo dachten ze over mij en zo dachten ze over mijn familie. Niet alleen zij, ook hun ouders, hun hun buren, hun familie in de andere dorpen. Daan List die te stom was om voor de duvel te dansen, die stotterde en stuntelde, moest naar het lyceum. Daan List die niet tot tien kon tellen, wilde meer dan een ander.”.

 

 

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!