Daanleest.nl

Gewetenloos

Auteur: Karin Slaugther

Gewetenloos

Auteur: Karin Slaugther
ISBN: 9789402710540
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina's: 412
Prijs: € 22,99
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?t=Gewetenloos&a=Karin+Slaughter

Gewetenloos

Publicatie van: donderdag 07 juli 2022

Karin Slaugther is een populaire bestsellerauteur van literaire thrillers. Haar werk wordt wereldwijd gewaardeerd vanwege het hoge spanningsgehalte, de sterke personages en verrassende ontknopingen. Vermaak van het hoogste niveau, dat geen moment verveelt. Haar nieuwste boek Gewetenloos kreeg in de VN detective- en thrillergids 2022 vier sterren.

De Nederlandse uitgever presenteert deze nieuwe titel gewoontegetrouw in opvallende display, waar je niet omheen kan. Ik had al een ongecorrigeerd leesexemplaar in mijn bezit en ben er vol verwachting in begonnen. Aanvankelijk kwam ik er niet zo snel in. Veel namen, wisselingen tussen heden en verleden, maar eenmaal op dreef kon ik het niet wegleggen.

Slaughter schrijft helder en meeslepend. De personages zijn vastomlijnd maar hebben ook een rafeltje, een onverwachte eigenschap. In het bekrompen, fictieve stadje Longbill Beach kent iedereen zijn plaats. Er is weinig verdraagzaamheid en mededogen. Dat ervaart de bijna achttienjarige Emily Vaughn die zich voorbereid op het hoogtepunt van haar schoolcarrière: het eindexamenfeest. Haar moeder is een rechtlijnige, gerespecteerde rechter, die alleen het allerbeste voor Emily wil.

Ze maakt deel uit van een vriendengroepje, waarin zij absoluut een buitenbeentje is. Emily is mooi, lief en intelligent. Toch laat zij zich meeslepen in de negatieve wereld van haar vrienden. Problemen blijven niet uit door drank- en drugsgebruik. Op de dag van het eindexamenfeest heeft Emily ontdekt dat zij zwanger is en geen idee heeft hoe dat is gekomen. Dit geheim wordt haar fataal, want aan het eind van de avond wordt zij op gruwelijke wijze vermoord. Dit gebeurde in april 1982.   

Veertig jaar later is die moord nog steeds niet opgelost. Niemand werd veroordeeld en de moordenaar loopt nog steeds vrij rond. Maar waar? Zou de dader nog steeds in Longbill Beach wonen? Dat kan veranderen als de pas afgestudeerde US Marshall Andrea Oliver naar het plaatsje wordt gestuurd om samen met haar collega Leonard Bible een rechter te beschermen, die met de dood wordt bedreigd. Het betreft de inmiddels tachtigjarige moeder van Emily.

Andrea heeft een verborgen agenda. Om zeer persoonlijke redenen wil zij gerechtigheid vinden voor Emily en de waarheid achterhalen. Wat is er precies gebeurd op die fatale avond en loopt zij nu de kans dat de moordenaar ook háár het zwijgen zal opleggen? Stap voor stap, letterlijk en figuurlijk komt zij de ware dader op het spoor. Jaloezie, vrouwenhaat en onverwachte wreedheid spelen een belangrijke rol, in heden en verleden. Andrea houdt zich met moeite staande. Al lezend krijg je ideeën over de ontknoping. Slaughter verrast je voortdurend en toch blijft het verhaal geloofwaardig. Spelenderwijs verwerkt zij maatschappijkritiek, geloof, kunst en politieke verwikkelingen, waardoor het predicaat ‘literaire thriller’ zeker op zijn plaats is.

“Emily zat op de onderzoekstafel in de behandelkamer van dokter Schroeder. Ze bibberde zo in haar papieren hemd dat haar tanden klapperden. Van Mrs. Brickel had ze al haar kleren moeten uittrekken, ook haar ondergoed, iets wat ze nooit eerder had hoeven doen. Dwars door de dunne papierrol heen absorbeerden Emily’s blote billen de kou vanuit de kunststofbekleding. Haar voeten voelden als ijsklonten. Ze was misselijk, maar ze wist niet of het dezelfde soort misselijkheid was waardoor ze de vorige avond uit de Bijbelklas was gerend of de misselijkheid waardoor ze tijdens het ontbijt van tafel was gestormd (…).”

Van Karin Slaugther verschenen tot nu achtentwintig titels in het Nederlands en het zijn allemaal bestsellers. Vier uitgaven zijn uitsluitend als e-book verkrijgbaar. Ik heb van Gewetenloos genoten en er ook wat van opgestoken, zoals bijvoorbeeld dat een ‘diner’ in Amerika een soort strandpaviljoenachtig restaurant is. De vertaler Ineke Lenting heeft deze misleidende term niet eenvoudig omgezet naar ‘restaurant’. Verder weinig aan te merken. Een lekker boek voor in de vakantie. Lezen!

                                                                                        

      

 

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!