Daanleest.nl

Grand Tour Europa

Auteur: Olivier Guez

Grand Tour Europa

Auteur: Olivier Guez
ISBN: 9789029097536
Uitgever: Meulenhoff
Aantal pagina's: 445blzgebonden
Prijs: € 29,99
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?a=Guez%2c+Olivier

Grand Tour Europa

Publicatie van: donderdag 28 september 2023

Grand Tour Europa door Olivier Guez is een zelfportret van Europa door zevenentwintig hedendaagse Europese schrijvers, waaronder – toeval of niet – ook een bijdrage van Jan Brokken. De titel verwijst naar de rondreis die welgestelde jongeren in de achttiende en negentiende eeuw moesten maken om hun horizon te verbreden.

Het bonte schrijversgezelschap doet met deze tour een literaire poging om de Europese tegenstellingen te overbruggen en dat levert een uniek panorama op van bijzondere, niet eerder gepubliceerde verhalen, essays en reportages. Vol herinneringen, opvattingen en ideeën over de Europese Unie. Een nog niet eerder vertoond politiek, cultureel portret van onze kwetsbare, grenzen overschrijdende verbondenheid.

De bijdragen zijn thematisch bij elkaar geplaatst. Zoals o.a. ‘Omzwervingen’, ‘Geesten’ en ‘Nostalgie’.  Ik vind ‘t prettig om op goed geluk een verhaal op te slaan en mij te laten verrassen. De inleiding van de Franse samensteller Olivier Guez en het voorwoord Caroline de Gruyter, werkzaam voor NRC in Brussel, geven de lezer veel stof tot nadenken. De bijdrage van Jan Brokken heb ik nog niet gelezen. Wel het aandoenlijke verhaal De rode koffer van Stavros Christodoulou, dat op Cyprus speelt.

Ze had alleen die herinnering aan haar moeder bewaard. Een slanke schim die naar rozenwater geurde en dat liedje voor haar neuriede terwijl ze haar haar vlocht. Nee, Irini kon zich het gezicht van haar moeder niet meer goed herinneren.”

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!