Daanleest.nl

Het derde land

Auteur: Karina Sainz Borgo

Het derde land

Auteur: Karina Sainz Borgo
ISBN: 9789029094757
Uitgever: Meulenhoff
Aantal pagina's: 287gebonden
Prijs: € 22,90
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?t=Het+derde+land&a=Karina+Sainz+Borgo

Het derde land

Publicatie van: donderdag 23 juni 2022

                                                       

In een tijd waarin we worden overspoeld met veel negatief nieuws en beelden van een afschuwelijke oorlog, probeert menigeen zich daaraan te onttrekken en zoekt afleiding met een ‘gezellig’ en opbeurend boek. Want er is al zoveel ellende. Toch vraag ik uw aandacht voor een grootse roman, die nu niet bepaald past in die categorie, maar voor mij een indringende leeservaring is.

De Venezolaanse/Spaanse auteur Karina Sainz Borgo debuteerde in 2019 met Nacht in Caracas, dat een internationaal succes werd. In De Volkskrant onderscheiden met vijf sterren. Ze woont al jaren in Spanje. Haar tweede roman Het derde land is eveneens gesitueerd in haar geboorteland. De filmische verteltrant doet denken Gabriel Garcia Marquez en Jesús Carrasco.

Angustias Romero vlucht samen met haar man voor een mysterieuze ziekte die door het land waart en het geheugen van de bevolking aantast. Te voet en met hun vroeggeboren tweeling op haar rug reizen ze de grens over. Als hun baby’s overlijden, nemen ze hen mee in een schoenendoos naar Het Derde Land, een illegale begraafplaats die wordt gerund door de geheimzinnige Visitación Salazar.

Al mijn hele leven! Vanaf mijn zevende ging ik kijken bij begrafenissen. Op vijf uur ’s morgens begon m’n pa op het kerkhof en hij werkte de hele dag door. Ik bracht hem water en zijn lunch van rijst en kip. En ik omdat ik moest wachten tot hij klaar was met eten, hielp ik in het kleine mortuarium naast het kerkhof. (…) De lijkschouwers legden mij uit waarvoor alles diende.”

 

 

                                                          

 

 

 

                                                        

 

 

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!