Daanleest.nl

Het geluk van de wolf

Auteur: Paolo Cognetti

Het geluk van de wolf

Auteur: Paolo Cognetti
ISBN: 9789403149011
Uitgever: De Bezige Bij
Aantal pagina's: 204
Prijs: € 15,99 gebonden
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?t=Het+geluk+van+de+wolf&a=Paolo+Cognetti

Het geluk van de wolf

Publicatie van: donderdag 14 oktober 2021

                                                

Van een geheel andere orde is Het geluk van de wolf, de nieuwe roman van de succesvolle Italiaanse schrijver Paolo Cognetti (De acht bergen). Hij heeft een toegankelijke stijl en overrompelt de lezer vooral met zijn adembenemende natuurbeschrijvingen van de woeste Italiaanse Alpen.

Ver weg van het rumoer van de grote stad ligt het bergdorpje Fontana Fredda waar de hoofdpersonages Fausto en Silvia elkaar voor het eerst ontmoeten. Ondanks het grote leeftijdsverschil voelen zij zich tot elkaar aangetrokken. Allebei zijn ze op zoek naar een nieuw bestaan.

Veertiger Fausto is schrijver, gescheiden, werkt als kok in het enige restaurantje en probeert tevergeefs zijn verleden achter te laten in Milaan. Silvia is geobsedeerd door de gletsjers en richt haar blik steeds op een nieuwe top om te beklimmen. Ze worden een liefdespaar met een onzekere toekomst. Samen met de weinige dorpsbewoners komen zij de ‘saaie’ winter door. Hun vriend, de bejaarde Santorso jager, stroper, boomkapper en alcoholist speelt een belangrijke rol. Hij is vergroeid met de bergen die hem hebben gevormd.

Hoewel er voldoende dramatische ontwikkelingen zijn, kabbelt het verhaal voort als een bergbeekje in de zomer. Rustig maar met verrassende wendingen. De romance tussen Fausto en Silvia vormt de rode lijn, maar ik ben vooral getroffen door Cognetti’s magnifieke schildering van het landschap. Hij hanteert het palet van een fijnschilder.

“De wind draaide, streelde de bergen en blies de geur van de bossen zijn kant op. Hij rook de gemzen, herten, everzwijnen: er was veel meer wild dan vroeger, toen zijn voorvaderen dagenlang op de loer moesten liggen om een zevenslaper of een das te verschalken, voedsel dat hun honger niet stilde en hen dwong altijd op jacht te zijn. Nu trok de tegenstander weg en gaf hem ruim baan. In de bossen was er volop prooi en jagen was makkelijk geworden. De wolf stak zijn snuit in de wind (…).”

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!