Daanleest.nl

Het hoge noorden

Auteur: Ulf Kvensler

Het hoge noorden

Auteur: Ulf Kvensler
ISBN: 9789022598245
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina's: 429blz
Prijs: € 21,99
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?i=9789022598245

Het hoge noorden

Publicatie van: donderdag 14 september 2023

Hoewel ik een wandelliefhebber ben, zou ik mij nooit wagen aan een tocht door het onherbergzame noorden van Zweden zoals die wordt beschreven in de Scandi thriller Het hoge noorden van Ulf Kvensler. De grillige natuur, de ijskoude beekjes en rivieren, de hoge bergen en het ontbreken van moderne communicatie zijn voor anderen juist een reden om het wel te doen. De ultieme uitdaging!

De auteur heeft al een succesvolle carrière als scenarioschrijver achter de rug met o.a. de Netflix-serie The Restaurant. Deze thriller is zijn langverwachte debuut. Zijn beeldende stijl en realistische dialogen zijn kenmerkend en vragen om een verfilming. De kritieken in Zweden zijn juichend.

“Vier vrienden trekken de wildernis is. Slechts één van hen zal terugkeren.”  Anna en Hendrik zijn een stel die met hun vriendin Milena elk jaar op wandelvakantie gaan. Niet te ruig, maar altijd de moeite waard. Deze keer wil Milena haar nieuwe vriend Jacob meenemen. Hij weet hun oorspronkelijke bestemming te wijzigen naar het grillige berggebied Sarek, in het onherbergzame noorden van Zweden. Geen bereik voor hun mobieltjes, het terrein is alleen geschikt voor ervaren klimmers en slechts bereikbaar met een helikopter.

Vol goede moed gaan de vier op pad. De geplande ontspannen vakantie ontaardt in zenuwslopende strijd op leven en dood. Anna die strafadvocate is, meent dat zij Jacob kent door haar werk en vraagt zich waarom hij hun gezelschap heeft gezocht. Wraak? Wie overleeft deze helletocht. En ten koste waarvan?

Een ogenblik verdwenen zowel Hendrik als zijn backpack onder water. Hij kwam voor de helft boven met zijn mond open van de shock vanwege het koude water, maar door de stroming verloor hij zijn evenwicht en tuimelde achterover tussen de stenen.”

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!