Daanleest.nl

Het jaar van de Sprinkhaan

Auteur: Terry Hayes

Het jaar van de Sprinkhaan

Auteur: Terry Hayes
ISBN: 9789400507111
Uitgever: Bruna
Aantal pagina's: 765
Prijs: € 29,99
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?q=jaar+sprinkhaan&b=

Het jaar van de Sprinkhaan

Publicatie van: donderdag 30 november 2023

De thriller Het jaar van de Sprinkhaan van de Australische schrijver Terry Hayes bevat 765(!) bladzijden, vier keer zoveel als de roman van John Boyne. Tien jaar na zijn ongelooflijke bestsellerdebuut Ik ben Pelgrim is dit pas zijn tweede boek. De uitgever van de Engelstalige editie heeft hem jarenlang achtervolgd om het te kunnen uitbrengen. Hayes stelde het telkens uit. Van ‘Pelgrim’ was ik diep onder de indruk. Angstaanjagend spannend. Lukt dat opnieuw of valt het tegen? Ik ben er eens goed voor gaan zitten. Kom maar op met die ruim zevenhonderd bladzijden!

De introductietekst op de achterzijde: “ De wereld staat op een kruispunt. Eén weg leidt naar de toekomst. De andere naar totale vernietiging. Slechts één man kan de mensheid redden tijdens een nooit vertoonde missie. Er is geen herkansing…” Hetzelfde thema. Een superheld – die eigenlijk heel gewoon is – moet opnieuw de wereld redden.  Hoe gewoon is de hoofdpersoon Kane, spion voor de CIA in de Verboden Gebieden? Voor hem hebben grenzen geen betekenis. Tijdens het uitvoeren van zijn opdracht is hij vrijwel volledig op zichzelf aangewezen.

Via geavanceerde opsporingstechnieken ontdekt men dat een belangrijke commandant van IS niet werd uitgeschakeld, maar nog leeft. Vermoedelijk in het niemandsland waar de grenzen van Pakistan, Iran en Afghanistan samenkomen. Kane krijgt opdracht om een koerier met waardevolle informatie naar het Westen te evacueren. De zaak neemt een onverwachte wending als hij in plaats van de koerier een wrede en meedogenloze vijand ontmoet, die de wereld tot aan de rand van de afgrond zal brengen.

‘De Sprinkhaan’ is een complexe thriller, maar niet zo verrassend als het debuut van Hayes. De ontknoping, de definitieve redding van de wereld is niet origineel, maar wel tot in de details overtuigend neergezet. Techniek, wetenschap en psychologie zijn belangrijke ingrediënten. De stijl van Hayes wisselt tussen bloemrijk en puntig. Ik heb me geen moment verveeld. Integendeel.

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!