Daanleest.nl

Het woud van wol en staal

Auteur: Natsu Miashita

Het woud van wol en staal

Auteur: Natsu Miashita
ISBN: 9789029093545
Uitgever: Meulenhoff
Aantal pagina's: 248gebonden
Prijs: € 20,00
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek/?t=Het+woud+van+wol+en+staal&a=Natsu+Miyashita

Het woud van wol en staal

Publicatie van: donderdag 01 april 2021

                                            

                                                            *

                                                            

In de roman Het woud van wol en staal door Natsu Miyashita raakt de zeventienjarige Tomura in de ban van het geluid van een vleugel die wordt gestemd bij hem op school. De magische klanken voeren hem terug naar de donkere bossen die zijn geboortedorp in de bergen omringen. Daardoor wil hij opeens zelf pianostemmer worden.

Tomura is vastbesloten. Meesterpianostemmer Itadori ontfermt zich over hem, want hij ziet mogelijkheden in die verlegen scholier. Tussen hen groeit een persoonlijke band. Samen gaan zij op stap om bij particulieren en in concertzalen hun werk te doen. Aanvankelijk mag Tomura slechts toekijken. Hij gaat zich naast zijn studie verdiepen in klassieke pianomuziek.

Hij wil het zo goed mogelijk doen, een topstemmer worden net als zijn leermeester meneer Yanagi. Twijfel en faalangst liggen voortdurend op de loer. Zijn eerste beproeving is de uitnodiging om de piano van twee getalenteerde zusjes te stemmen. Meneer Yanagi weet echter allang hoe hij die meisjes in de juiste stemming kan brengen.

“‘Waarschijnlijk heeft u hem zo gestemd dat hij niet te hard resoneert, maar ik vermoed dat door de demping de klank een beetje donker aanvoelt.’ Meneer Yanagi knikte instemmend en lachte: ‘Het is mij duidelijk, ik zal er even naar kijken.’ Hij stelde het pedaal zo af dat de dempers iets sneller omhoogkwamen. Meer was niet nodig (…). Nadat meneer Yanagi klaar was, begon de jongste opnieuw te spelen. ‘Ja het geluid klinkt nu veel mooier!’”  

Miyashita beschrijft helder het ingetogen leven van de Japanners, hun beleefde omgangsvormen, de mystiek en de onderhuidse warmte die hen onzichtbaar verbindt. Het verhaal speelt zich af in een kleine stad, waar Tomura op zichzelf woont om zijn middelbare school te voltooien. Hij zit in zijn examenjaar. Incidenteel gaat hij terug naar zijn ouderlijk huis in de bergen. Een bijzondere, stemmige roman, waarin de juiste toon wordt getroffen. Aanrader.

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!