Daanleest.nl

Metropolis

Auteur: Ben Wilson

Metropolis

Auteur: Ben Wilson
ISBN: 9789000358816
Uitgever: Spectrum
Aantal pagina's: 543
Prijs: € 49,99 gebonden
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek/?t=Metropolis&a=Ben+Wilson

Metropolis

Publicatie van: donderdag 21 januari 2021

Van de Engelse historicus en bestsellerauteur Ben Wilson verscheen Metropolis, een indrukwekkend boek over de stad, ‘de grootste uitvinding van de mens’. Volgens hem zijn wij in meer dan tweehonderd millennia door niets zo diepgaand gevormd als de stad.

Wilson voert ons tijdens een kleurrijke reis door de geschiedenis van de belangrijkste wereldsteden. Signaleert grote verschillen en opvallende overeenkomsten tussen de steden van 5000 jaar geleden en die in onze tijd. De stad is een broedplaats van de grootste innovaties van de mens. ‘Van het beginnende burgerschap in het oude Athene en de wereldhandel in het negende-eeuwse Bagdad tot de financiële markten in de koffiehuizen van Londen, het huiselijke comfort in het hart van Amsterdam, en het flaneren in het Parijs van de belle-époque.’

Het leest als een trein. Maar typisch zo’n boek dat je gedoceerd tot je moet nemen en verwerken. Geschiedschrijving van de bovenste plank voorzien van twee katernen met interessante illustraties. Op Google Earth vond ik nuttige, aanvullende informatie. De voetnoten bevatten per hoofdstuk veel bron- en literatuurvermeldingen. Voor de ware liefhebber. Genieten.

Misschien bevat het verhaal van Enkidu in het Gilgamesj-epos wel méér dan een kern van waarheid. De geneugten van seks oefenen een grote aantrekkingskracht uit en kunnen een compensatie vormen voor de schaduwkanten van het stadsleven.”

 

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!