Daanleest.nl

Mot en de metaalvissers

Auteur: Sanne Rooseboom

Mot en de metaalvissers

Auteur: Sanne Rooseboom
ISBN: 9789000381371
Uitgever: Van Goor
Aantal pagina's: 334
Prijs: € 15,99
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?t=Mot+en+de+metaalvissers&a=Sanne+Rooseboom

Mot en de metaalvissers

Publicatie van: donderdag 09 juni 2022

Het schrijf- en tekenplezier spat ervan af! Hoewel ik absoluut niet (meer) tot de doelgroep behoor, heb ik ongelooflijk veel leesplezier beleefd aan Mot en de metaalvissers. Dit spannende kinderboek bracht mij de terug naar langgeleden, toen ik al lezend met een duim in mijn mond en een vinger draaiend door mijn haar helemaal loskwam van mijn omgeving. Ik verdween in een virtuele wereld en ontdekte de magie van literatuur.

Sanne Rooseboom vertelt in dit fraai uitgeven boek het verhaal van Mot, die eigenlijk Vlinder heet. Ze woont samen met haar moeder langs een oud kanaal op een niet nader omschreven plek in Nederland. Haar vader werkt ver weg in het buitenland. De moeder van Mot is een modieus typetje en ergert zich voortdurend aan de kleding en haardracht van haar elfjarige dochter: altijd in het zwart en een lok voor haar ogen. Ze wil geen vlinderachtig meisje zijn, maar robuust, stoer en rommelig zoals het stadje waarin ze opgroeit.

Mot is opstandig en koopt van haar spaargeld een magneet om roestig ijzer mee op te vissen en krijgt een eigen plek tussen de andere metaalvissers. Ze haalt wat onduidelijke vondsten naar boven. Toch is ze trots op het eerste resultaat. Opnieuw heeft ze beet, maar het lukt niet om de buit binnen halen. Ze heeft een kleine duikboot gevonden. De berging is het begin van een geweldig avontuur.

Ze ontmoet de acrobaten van De Werf, maakt nieuwe vrienden en levert strijd met de akelige miljonair Arkon Bolwerd die het stadje volledig in zijn macht heeft en snode toekomstplannen smeedt waarvan veel inwoners de dupe zullen worden. Al snel blijkt dat de duikboot van Mot voor hem van groot belang is en dat hij koste wat het kost die boot in handen zal krijgen. 

Het is een heerlijk, meeslepend verhaal waarin spelenderwijs en vanzelfsprekend veel aspecten uit onze samenleving aan de orde komen. Sophie Pluim verzorgde in roestige tinten de schitterend illustraties. Een ijzersterke aanvulling.

 

                                                              *

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!