Daanleest.nl

Neven

Auteur: Peter Middendorp

Neven

Auteur: Peter Middendorp
ISBN: 9789403152219
Uitgever: De Bezige Bij
Aantal pagina's: 173
Prijs: € 22,99
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?t=Neven&a=Peter+Middendorp

Neven

Publicatie van: donderdag 31 maart 2022

Vanwege een ‘functie elders’ zit ik niet aan mijn vertrouwde bureau. Mijn laptop staat op een smal, houten tafeltje. Twee bijzondere leeservaringen spelen al dagen door mijn hoofd. Het is allemaal wat verwarrend.

Een amusant boek over een bejaarde Engelse postbode die eindelijk uit de kast komt, wilde ik aanvankelijk bespreken, maar dat bewaar ik voor een volgende keer. Nieuwsgierig? Het betreft Het geheime leven van Albert Entwistle.

Neven van Peter Middendorp boeit vanaf het begin. Door de ogen van hoofdpersoon Robert beleven wij het vertrek van de veerboot naar Schiermonnikoog. Herkenbaar, maar toch anders. Reisverhaal, natuurbeleving? Hij praat tegen zijn neef Arie die in een rolstoel zit en niets terugzegt. Je voelt de onderhuidse spanning. Dit wordt geen gewoon vakantietripje.

De neven Arie en Robert lijken als twee druppels  water op elkaar en worden vaak voor een tweeling aangezien. Ze groeien zijn samen op, studeren samen en hebben een succesvolle wiethandel. Arie verkoopt onverwachts zijn deel en laat Robert onthutst achter. De grote baas achter hun illegale activiteiten bedreigt Robert en eist geld van hem. Een confrontatie lijkt onvermijdelijk. Arie wordt bij vergissing neergeschoten en raakt geheel verlamd. Robert haalt zijn invalide neef op uit de zorginstelling. Eenmaal op Schier zal hij hem zijn kant van het verhaal vertellen. Steeds dichter bij zee vraag hij zich af of zij wel alles samen hebben gedaan. Een indrukwekkend en prachtig geschreven drama.

“Vlak na elkaar gaan zijn ogen open, en daar zie ik hem weer, van dichtbij, daar zijn de ogen die zoveel op de mijne hebben geleken, dezelfde kleur, dezelfde pijn, dezelfde angst, en daarachter, als ik me niet vergis, een beetje van dezelfde kracht en hetzelfde doorzettingsvermogen.”

 

 

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!