Daanleest.nl

Onkrijgbaarheid

Auteur: Tim Krabbé

Onkrijgbaarheid

Auteur: Tim Krabbé
ISBN: 9789044652314
Uitgever: Prometheus
Aantal pagina's: 215
Prijs: € 22,99 gebonden
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?t=Onkrijgbaarheid&a=Tim+Krabb%c3%a9

Onkrijgbaarheid

Publicatie van: donderdag 05 januari 2023

Van een geheel andere orde is Onkrijgbaarheid de nieuwe roman van Tim Krabbé. Ook hij is een internationaal succesvol schrijver. Zijn boeken werden in zestien talen vertaald en een aantal ervan is verfilmd. Ik ben een liefhebber van zijn compacte, heldere stijl, verrassende wendingen en plots.

Het centrale thema van dit boek is liefde in de ruimste zin van het woord. Het openingshoofdstuk gaat over de 78-jarige filmproducent en weduwnaar Mal, die in Las Vegas treurt om zijn geliefde Maxime. In een casino ontmoet hij bij toeval Lorette, de vrouw met het grijze haar. Zij winnen allebei de Jackpot en vieren dat met een pizzaatje, waarbij ze naar elkaars levensverhaal luisteren.

Ter afsluiting van de feestvreugde bezoeken zij een concert. Trekken zich niets van de kritische blikken aan, wanneer zij zich dansend overgeven aan de keiharde muziek, die plotseling wordt onderbroken door geweerschoten. Mal beschermt haar met zijn lichaam. Hun prille liefde wordt na 54 bladzijden in de kiem gesmoord…

Giel Labij is de hoofdpersoon in het resterende deel van het boek. Een machotype dat al vanaf zijn zestiende jaar elke vrouw die hij wil in bed kan krijgen. In de trein naar Rotterdam ontmoette hij langgeleden Lorette. Het klikte tussen hen. Zij verlieten bij de tussenstop Gouda de trein en brachten een aantal uren door in een hotelkamer. Toen besefte Giel dat zij de liefde van leven is, maar toch hij bleef hij jarenlang andere vrouwen versieren.  Lorette duikt met lange tussenpozen onverwachts op en verdwijnt uiteindelijk voorgoed.

 

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!