Daanleest.nl

Opgejut

Auteur: Maartje Pierhagen

Opgejut

Auteur: Maartje Pierhagen
ISBN: 9789464685213
Uitgever: Boek.Scout
Aantal pagina's: 143paperback
Prijs: € 19,99
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?q=9789464685213&b=

Opgejut

Publicatie van: donderdag 11 mei 2023

Het rijtje Texelse thrillers is onlangs aangevuld met Opgejut door Maartje Pierhagen. Het verhaal is gesitueerd in en rond De Wezenputten, een exclusief, afgelegen restaurant met één Michelinster. De culinaire wereld speelt een dominante rol. In de proloog maken we kennis met de bejaarde jutter Sjef die bij Paal 28 een lugubere ontdekking doet. Het eilandgevoel is meteen raak.

Na een aantal hoofdstukken neemt de spanning toe. De ontknoping is bijzonder verrassend. De creatieve schrijfster heeft veel ideeën en kiest bewust voor een enigszins afwijkende aanpak. Elk hoofdstuk opent met een vetgedrukte regel met een korte beschrijving van het personage. Helaas wordt dat herhaald. Bijvoorbeeld negen keer “VICTOR, chef-kok- De Wezenputten- 51, getrouwd met Babbett”. De gedachten van een meeuw, een hond en een kat voegen weinig toe. De sfeervolle omslag werkt uitnodigend.

Ben ik kritischer omdat dit boek op Texel speelt? Het gaat mij er niet om of alles klopt, maar als ik op bladzijde 95 lees over Texelse weidewallen in plaats van tuunwallen, vind ik dat wel jammer. Toch heb ik van Opgejut genoten, omdat de belevenissen van de ambitieuze Victor en Babbett Evenblij intens en overtuigend zijn. Vooral hun streven naar een tweede Michelinster. Hun kinderloze huwelijk staat na twintig jaar steeds meer onder druk. Een breuk lijkt onvermijdelijk.

“Zij kijkt vernietigend zijn kant op. Babbett wil alle gerechten met één enkel woord beschrijven. En o wee als hij daar een aanvulling op maakt. Zij gelooft er heilig in dat dit hen naar die verdomde tweede ster gaat brengen. ‘Mensen moeten niet alleen proeven. (…) Het is hun ervaring, niet de onze’”.  

De Tesselse lees- en cadeautip voor Moederdag!

   

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!