Daanleest.nl

Orakel

Auteur: Thomas Olde Heuvelt

Orakel

Auteur: Thomas Olde Heuvelt
ISBN: 9789022591109
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina's: 458paperback
Prijs: € 20,00 (gesigneerd!)
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek/?t=Orakel&a=Thomas+Olde+Heuvelt

Orakel

Publicatie van: donderdag 15 april 2021

Gedurende een periode in mijn lange lezersleven was ik helemaal in de ban van de klassieke griezelverhalen van Edgar Allan Poe en H.P. Lovecraft. De destijds populaire detectiveschrijver Havank selecteerde voor de Zwarte Beertjespockets een verrassende verzameling met gruwelijke Japanse huiververhalen. “De stoel” ben ik nooit vergeten.

Griezelverhalen noemt men tegenwoordig “horror”. Het oeuvre van Stephen King is wereldwijd toonaangevend en vooral geliefd bij veel (jongere) lezers. De Nederlandse schrijver Thomas Olde Heuvelt (1983) veroverde in korte tijd met Hex en Echo een internationale toppositie en werd in 2015 al onderscheiden met een Hugo Award.

Voor het signeren van zijn nieuwste boek Orakel kwam hij speciaal naar Nauta Boek op Texel. Ondanks de coronamaatregelen werd een geanimeerde bijeenkomst. In mijn exemplaar schreef hij: ‘Het zal je overspoelen uit de diepte…’ Omdat ik uit interviews weet dat hij ook een fan is van Lovecraft had ik hoge verwachtingen.

Orakel raast als een orkaan door het hoofd van de lezer. Je ontkomt er niet aan. Het verhaal is simpel en tegelijkertijd ingewikkeld. Het speelt dicht bij huis, herkenbaar en zelfs met een Texels tintje. Toen ik het uit had, was het alsof ik uren achtereen een heftig computerspel had gespeeld. Uitgeput door zoveel overrompelende spanning. Fascinerend!

“Op een mistige winterochtend zien Luca Wolf en Emma Reich een achttiende-eeuws zeilschip in een bollenveld in de duinen liggen. Orakel, staat er op de achtersteven. Het ligt er, in alle opzichten, verkeerd. Emma kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat het luik op het hellende dek binnen. Niemand ziet haar nog terug.”

Dit is het begin van een rollercoaster die ons meesleurt door heden en verleden. Een geheime dienst probeert de gebeurtenissen uit de media te houden en tegelijkertijd het mysterie rond de Orakel te ontrafelen. Langzaam wordt duidelijk dat het schip de voorbode is van iets onheilspellends…Absolute aanrader!

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!