Daanleest.nl

Papyrus

Auteur: Irene Vallejo

Papyrus

Auteur: Irene Vallejo
ISBN: 9789029094207
Uitgever: Meulenhoff
Aantal pagina's: 532
Prijs: € 29,99
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?t=Papyrus&a=Irene+Vallejo

Papyrus

Publicatie van: donderdag 10 juni 2021

Irene Vallejo is een Spaanse auteur die met Papyrus, een geschiedenis van de wereld in boeken internationaal doorbreekt. ‘Het boek is een van mooiste uitvindingen ter wereld. Met een boek kunnen woorden door tijden ruimte reizen en kunnen we kennis opdoen over wat zich bijvoorbeeld wel dertig eeuwen geleden heeft afgespeeld.’

Het enthousiasme spat van de bladzijden. Vallejo is geen gortdroge historica. Haar diepgravende studie over de geschiedenis van het boek is een groots avonturenverhaal. Over het ontstaan van het schrift,  kleitabletten, de papyrusrollen, de eerste bibliotheken, werkplaatsen waar manuscripten werden gekopieerd, verbrandingen van verboden boeken en de vergaande invloed van het geschreven woord op de maatschappij. Regelmatig trekt zij vergelijkingen met onze tijd.

Alexander de Grote, die de halve wereld veroverde, kreeg in een droom het visioen van de plek waar hij een grote stad zou bouwen met een bibliotheek, waarin alle boeken en geschriften uit die tijd bijeen gebracht moesten worden. Tijdens zijn veroveringen verzamelde hij zonder pardon alles wat in aanmerking kwam voor die bibliotheek. Vaak tot onbegrip en frustratie van zijn manschappen.

Boeken, ze zochten boeken. Het was het best bewaarde geheim van het Egyptische hof. De Heer van de Twee Landen, op dat moment een van de machtigste mannen op aarde, zou zijn leven hebben gegeven (nou ja, dat van anderen, zo gaat dat altijd met koningen) om alle boeken van de wereld te bemachtigen voor zijn grote bibliotheek van Alexandrië.”

 

                        

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!