Daanleest.nl

Simon zonder zonder

Auteur: Willem Asman

Simon zonder zonder

Auteur: Willem Asman
ISBN: 9789493041424
Uitgever: Gloude Publishing
Aantal pagina's: 237
Prijs: € 21,99
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?t=Simon+zonder+zonder&a=Willem+Asman

Simon zonder zonder

Publicatie van: donderdag 09 juni 2022

                                                          *

Ondanks dat Willem Asman een aantal goed ontvangen thrillers heeft geschreven is zijn werk tot nu toe helaas aan mijn aandacht ontsnapt. Hij won in 2018 de Gouden Strop voor Enter, het eerste deel van De Rebound-trilogie. Op 1 juli verschijnt Simon zonder zonder zijn eerste roman. Op de achterzijde van mijn leesexemplaar staat de vraag. “Waar en wanneer verlies je de onschuld?”

Het verhaal opent met een jeugdherinnering van de hoofdpersoon Simon Kelvin die professor is aan Princeton. Hij heeft een reputatie als onbarmhartige bestrijder van de wandaden van de groten de aarde, schreef wereldwijde bestsellers en is een graag geziene gast in talkshows. Simon waant zich onkwetsbaar, maar de onverwachte reis naar Nederland, wegens een niet welkome erfenis, brengt hem terug naar zijn negenjarige zelf toen hij een angstig kereltje was en zich liet overheersen door Johnny, zijn oudere vriendje.

“Simon had een geheim tunnelliedje. Zelf bedacht en op de wijs van ‘Zeg ken jij de Mosselman? Zachtjes zong hij het, terwijl hij onder het poortje door liep, de duisternis tegemoet. Het ging zo: ‘Nee, de tunnel is niet eng, is niet eng, is niet eng.’ Zingen hielp, maar wel zachtjes, want het tunnelliedje was een geheim. Bovendien: Johnny vond zingen stom en spoken bestonden niet volgens hem.”

Voor het eerst in decennia keert Simon terug naar zijn geboorteplaats en volgt de voetsporen van zijn kinderjaren. Zal hij eindelijk kunnen afrekenen met de monsters van vroeger, kijkt hij in de spiegel om te ontdekken wie hij eigenlijk is, een bedrieger?

Asman heeft een heldere, dwingende stijl. Door het gebruik van de tegenwoordige tijd in de hoofdstukken die in het nu spelen, zit er veel vaart in zijn romandebuut. Aanrader!

Simon zonder zonder – Willem Asman | Gloude, paperback 237 blz. € 21,99

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!