Daanleest.nl

Soms zou ik de wind willlen zijn

Auteur: Franco Faggiani

Soms zou ik de wind willlen zijn

Auteur: Franco Faggiani
ISBN: 9789056727079
Uitgever: Signatuur
Aantal pagina's: 239
Prijs: € 20,99
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/boek?authortitle=franco-faggiani/soms-zou-ik-de-wind-willen-zijn--9789056727079

Soms zou ik de wind willlen zijn

Publicatie van: donderdag 03 maart 2022

De Italiaanse schrijver Franco Faggiani brak drie jaar geleden internationaal door met Tussen twee werelden, zijn aangrijpende debuutroman over een vriendschap en het leven in een klein bergdorp. De jongen die met wolken speelde was voor mij eveneens een bijzondere leeservaring. (Daan leest 18-02-2021). In zijn nieuwste boek Soms zou ik de wind willen zijn speelt de natuur opnieuw een hoofdrol. Wreed en meedogenloos, maar ook liefdevol en romantisch. Het verhaal speel zich af in 2016 ten tijde van de aardbevingen in Italië en is gebaseerd op ware feiten en belevenissen van de auteur.

Hoofdpersonage is Francesca Capodiferro, een miljonairsdochter die graag haar eigen boontjes dopt en niet wil profiteren van haar afkomst. Ze werkt bij de brandweer een stuurt een team aan van alleen mannen. Om zich voortdurend te bewijzen moet zij dubbel zo hard werken als haar collega’s. In de nacht van 24 augustus wordt het stadje Amatrice getroffen door een zware aardbeving. Vanwege een routine klus in haar eentje is Francesca toevallig in de buurt. Eenmaal ter plaatse formeert zij een clubje van vrijwilligers en gaat direct op zoek naar vermisten en gewonden. Ze heeft altijd twee honden bij zich: Rufes, getraind in het opspeuren van overledenen en Nuzzo ‘een hondje voor de gezelligheid’.

De ramp in Amatrice is wereldnieuws. De hulpverlening komt snel opgang. Francesca trekt verder de bergen in om mensen op afgelegen plaatsen bij te staan. Ze blijft liever alleen en reist in haar Jeep samen met de twee honden door eenzame en onbekende gebieden. De machtige natuur heeft overal verwoestingen aangericht. Faggiani is een meester in de beschrijvingen van het ruige berglandschap in zijn eeuwige schoonheid.

Francesca is aantrekkelijk en intelligent. Enkele collega’s hebben moeite met haar achtergrond en rijkdom. Waarom doet zij dit werk eigenlijk? Met een van hen ontstaat toch een bijzondere band, zonder dat er meteen sprake van een romance. Het blijkt een welkom aanvulling in dit aangrijpende verhaal.

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!