Daanleest.nl

Strandpalen

Auteur: Martijn de Groot

Strandpalen

Auteur: Martijn de Groot
ISBN: 9789491899515
Uitgever: Anoda
Aantal pagina's: 200blzpaperback
Prijs: € 27,95
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?t=Strandpalen+van+Nederland&a=Martijn+de+Groot

Strandpalen

Publicatie van: dinsdag 17 oktober 2023

Martijn de Groot wandelde rond 2020 langs de Nederlandse kust over de stranden van Zeeuws-Vlaanderen tot Schiermonnikoog. Hij maakte onderweg foto’s voor ansichtkaarten. Het werd een uit de hand gelopen hobby die resulteerde in een bijzonder fraai en interessant boekwerk: Strandpalen van Nederland, het meetlint langs de Noordzeekust.

Het is een toegankelijke studie van een cultureel erfgoed dat op het punt staat te verdwijnen. De functie van strandpalen – onmisbaar onderdeel van de van de kustbewaking – is tegenwoordig overbodig geworden. Onderweg sprak de Groot met veel betrokkenen, zoals strandbeheerders, kantonniers en timmerlui. Verder raadpleegde hij archieven en andere bronnen. Zijn ontdekkingen zijn verwerkt in de beschreven wandelingen.

“Texel heeft ook de langste strandpalengeschiedenis van alle eilanden. Hier werd in het midden van de negentiende eeuw de tweede reeks strandpalen geplaatst. (…) Tegenwoordig is het de plek met de meest chaotische en het moeilijkst te begrijpen beeld op strandpalengebied. Je kunt ook zeggen: het meest afwisselende beeld. Er is veel te zien voor liefhebbers van klassieke strandpalen in soorten en maten.”

 

 

    

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!