Daanleest.nl

Tat Tvam Asi

Auteur: A.L. Snijders

Tat Tvam Asi

Auteur: A.L. Snijders
ISBN: 9789493183056
Uitgever: AFdH
Aantal pagina's: 646
Prijs: € 28,00
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?t=Tat+Tvam+Asi&a=A.L.+Snijders

Tat Tvam Asi

Publicatie van: donderdag 10 juni 2021

Mijn lievelingsvakken op school waren Nederlands en Geschiedenis. De verhalen van bevlogen leraren vormden de basis voor mijn brede belangstelling en niet aflatende nieuwsgierigheid. A.L. Snijders, voormalig docent Nederlands (helaas niet de mijne) is de bedenker van het ’ zkv’, het zeer korte verhaal.  Zijn stukjes verschijnen in de VPRO-gids, De Standaard, de zogenaamde Graslijst en op de website van KRO/NCRV.

In 2006 verscheen de eerste bundel zkv’s. Sindsdien ben ik fan en bewonderaar. Snijders schrijft vrijwel dagelijks over zijn eenzame leven in de Achterhoek, zijn lezingen, ontmoetingen met zonderlinge figuren, citeert moeiteloos dichters en Chinese wijsgeren en heeft een uitgesproken mening over eigentijdse onderwerpen en gebeurtenissen.

Tat Tvam Asi (Sanskriet en betekent Dat Ben Jij) bevat 337 zkv’s, geschreven in 2019 en 2020. Ik lees ze meestal in bed. Goed voor mijn nachtrust! Ondanks herhalingen verrast zijn werk altijd: een bijzondere zinswending, opstandig, humoristisch, woedend, maar ook liefdevolle herinneringen aan vroeger en met open oog en oor voor de natuur rond zijn ‘stilstaande’ huis. Ik hoor zijn karakteristieke stem en zie zijn ruige kop voor me. (Deze tekst schreef ik op maandagochtend 7 juni. ’s Avonds las ik dat Snijders die ochtend was overleden).

Het was een roerig gezelschap dat mijn verjaardag vierde, ik was er zelf ook. Er waren vrienden die ik nauwelijks kende, maar die toch mijn vrienden bleken te zijn. Sommigen kwamen te voet, er waren er ook die met de fiets of met de auto waren gekomen, één kwam te paard. Deze laatste is een zonderling, hij woont in een bos dat zijn eigendom is.”     

                  

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!