Daanleest.nl

Utopia Avenue

Auteur: David Mitchell

Utopia Avenue

Auteur: David Mitchell
ISBN: 9789029092968
Uitgever: J.M. Meulenhoff
Aantal pagina's: 656
Prijs: 24,99 gebonden
Leverbaar via Nauta Boek https://www.libris.nl/boek/?authortitle=david-mitchell/utopia-avenue--9789029092968

Utopia Avenue

Publicatie van: donderdag 29 oktober 2020

Veel omvangrijker is Utopia Avenue de nieuwe roman van de Britse auteur David Mitchell, die succes oogstte met Wolkenatlas en De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet. De lezer wordt ondergedompeld in de magische wereld van de zestiger jaren in swinging Londen, ruig Amsterdam en gevaarlijk New York.

Muziek, drugs, drank, love and peace, protestmarsen, psychedelische dampen,  seks en de tijdgeest zijn de inspiratiebron voor Utopia Avenue, een roemruchte, eigenzinnige band die nadien helemaal is vergeten.

Vier toptalenten componeren en schrijven teksten voor hun eigen nummers die op twee elpees zijn uitgebracht. Drie jonge mannen en een vrouw: gitaarvirtuoos Jasper de Zoet, bluesbassist Dean, jazzdrummer Griff en folkzangeres Elf Holloway brengen elkaar tot grote hoogte.

Maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. De resultaten van hun samenwerking verrast de muziekwereld. Veel grootheden uit die gouden jaren komen voorbij. Beatles, Stones, Kinks, Jimmy Hendriks, John Coltrane, schrijvers, kunstschilders, dichters enz.

We volgen Utopia Avenue langs smoezelige achterafzaaltjes, drugs en roem in Soho, leven mee in hun ups-and-downs en alles levert stof en inspiratie voor hun persoonlijke songs. We maken kennis met de achtergrond van de vier bandleden, hun families en hun idealen. Kan hun muziek de wereld verbeteren of is dat een illusie?

Mitchell voert ons mee in een reis door een tijd, waarin ook ik voor een deel ben gevormd. Daarom is het zo herkenbaar. De schrijver geboren in 1969 heeft die roemruchte jaren niet zelf meegemaakt. Des te groter is mijn respect en bewondering voor dit geweldige boek, dat bovendien schitterend is vormgegeven: gebonden, fraai omslag, leeslint en een stijlvolle bladspiegel met blauwgrijze letters."Griff, Dean en Jasper stoppen met spelen, zodat Elf ‘Prove It’ alleen op haar piano kan afronden. In McGoos’s is het doodstil, want niemand wil een woord missen. De spotlights staan op de piano gericht. Twee puntjes worden weerspiegeld in de ogen van de Pictenkoningin. Haar huid kleurt goud. En ook Elfs handen kleuren goud."

 

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!