Daanleest.nl

Van vrouwen en zout

Auteur: Gabriela Garcia

Van vrouwen en zout

Auteur: Gabriela Garcia
ISBN: 9789056726492
Uitgever: Signatuur
Aantal pagina's: 255
Prijs: € 21,99 paperback
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?t=Van+vrouwen+en+zout&a=Gabriela+Garc%c3%ada

Van vrouwen en zout

Publicatie van: donderdag 09 december 2021

“Jeanette, zeg met dat je wil leven.” Dat is de openingszin van Van vrouwen en zout de debuutroman van de Amerikaans/Cubaanse schrijfster Gabriela Garcia. Nog geen idee waaraan ik ga beginnen. Het matige omslag spreekt mij niet aan. De Engelstalige editie ziet er veel beter uit!

Garcia beschrijft de geschiedenis van drie generaties Cubaanse vrouwen, vermoedelijk geïnspireerd op haar eigen familie. 1866. Maria Isabel werkt als enige vrouw in een sigarenfabriek. Het is de periode waarin een politieke omwenteling en oorlog steeds dichterbij komen. Het werk in de fabriek is zwaar en wordt slecht betaald. Het enige dagelijkse lichtpuntje is voor haar een man die tijdens het werk de krant voorleest of hoogtepunten uit de 19e -eeuwse literatuur, zoals Les Misérables.

In 1959 trekt de man van Dolores de bergen in om zich aan te sluiten bij Fidel Castro, die de revolutie heeft uitgeroepen. Om te overleven pleegt zij een gewelddaad waarvan haar dochter Carmen ongewild getuige is. Een drama dat ook haar wereld kapot maakt. In 2016 woont Carmen in Miami met haar dochter Jeanette, een onverbeterlijke junkie. Afkicken lukt slechts tijdelijk en de enige mogelijkheid die Jeanette ziet, is haar grootmoeder op Cuba ontmoeten en zo achterhalen wat zich in het verleden heeft afgespeeld. Welk geheim beheerst hun levens?

Het is een rauwe, vaak gruwelijke, confronterende familiegeschiedenis die van binnenuit een beeld schetst van de Cubaanse revoluties en de worsteling van drie onverschrokken vrouwen die alles doen om te overleven. Indrukwekkend.

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!