Daanleest.nl

Wij Duitsers

Auteur: Alexander Starritt

Wij Duitsers

Auteur: Alexander Starritt
ISBN: 9789026350412
Uitgever: Ambo|Anthos
Aantal pagina's: 218
Prijs: € 21,99 paperback
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek/?t=Wij+Duitsers&a=Alexander+Starritt

Wij Duitsers

Publicatie van: donderdag 18 februari 2021

Wij Duitsers van de Schots schrijver Alexander Starritt is een keiharde, vaak gruwelijke roman over de belevenissen van een groepje Duitse soldaten op de vlucht voor het Russische leger. De oorlog is gekanteld en zij willen naar huis. Het verhaal wordt verteld in de vorm van een lange brief, die de jonge Schot Callum van zijn Duitse opa na diens overlijden heeft ontvangen.

Telkens wanneer Callum aan hem vroeg wat zijn grootvader in de Tweede Wereldoorlog oorlog deed, kreeg hij geen antwoord. Die brief heldert alles onbarmhartig op. Zonder enige terughoudendheid vertelt zijn ‘foute’ opa over zijn laatste dagen aan het oostfront. Hij schrijft over zijn leven te midden van verschrikkingen en chaos. Maar ook over de moed om in leven te blijven.

Callum wordt pijnlijk getroffen door de gruwelijke gebeurtenissen en kan die niet rijmen met de beschaafde man die hij bewonderde. De kern van dit aangrijpende boek zijn de vragen over schuld, schaamte en verantwoordelijkheid. Relevant tot op de dag van vandaag. Het heeft op mij veel indruk gemaakt.

Maar diep vanbinnen weten wij Duitsers – net als de Polen, de Oekraïners, de Joden en de Russen – dat de oorlog in het oosten de echte oorlog was: rauw, meedogenloos, niet gebonden aan wetten, niet gematigd door compassie, een zaak van pure haat en vernietiging.”

 

 

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!