Daanleest.nl

Wreed spel

Auteur: Angela Marsons

Wreed spel

Auteur: Angela Marsons
ISBN: 9789022589953
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina's: 384
Prijs: € 16,99 introduktieprijs paperback
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/boek?authortitle=angela-marsons/wreed-spel--9789022589953

Wreed spel

Publicatie van: donderdag 19 augustus 2021

Het is weer eens de hoogste tijd dat ik mij op een thriller stort. Keus genoeg, te veel zelfs! Dit genre is in de vakantiemaanden extra populair. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mannen, die nauwelijks lezen zich nu laten verleiden door een spannend boek. Ik ben nogal verzot op de Scandinavische auteurs, maar Cindy tipte mij deze keer voor een jonge, succesvolle Engelse schrijfster.

Het citaat op de achterkant van Wreed spel door Angela Marsons laat aan duidelijkheid weinig te wensen over.

Je voelt zijn huid weer tegen de jouwe, maar deze keer is het op jouw voorwaarden. Je ziet bloed vloeien en je weet dat hij geen macht meer over je heeft. Je neemt de controle terug, je lot weer in eigen handen, je licht! Het mes stoot met gemak in zijn buik en doorkruist vlees, spieren en pulserende organen. ‘Geef het me, smeerlap. Geef hem nou gewoon maar terug.”

Tja, dat is meteen raak. Waar gaat dit over? Kim Stone is de rechercheur die wordt geconfronteerd met het verminkte lijk van een verkrachter die kortgeleden zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten. Er worden meer slachtoffers gevonden die op dezelfde gruwelijke wijze zijn omgebracht. Stone verdiept zich met haar team in de zaak, ontdekt opvallende verbanden en vermoedt een pervers experiment.

Voor de lezer blijkt al snel dat er inderdaad sprake is van een gewetenloos genie, dat slachtoffers van misdrijven aanzet om revanche te nemen, de rollen om te draaien. De psychiater Alexandra Thome speelt met haar patiënten een bijzonder gevaarlijk spel. Zij manipuleert hun gedachten nadat zij geraffineerd hun vertrouwen heeft gewonnen. Het laatste zetje naar een onvermijdelijke wraakactie kost nauwelijks moeite.

De dokter en de politievrouw zijn allebei intelligent, fanatiek en eerzuchtig. Hun karakters zijn gevormd in een onmogelijke, liefdeloze jeugd, waaraan zij zich uiteindelijk weten te onttrekken en ieder een succesvolle carriere opbouwen. Nu zijn zij tegenstanders. Alexandra is een genadeloze, ongevoelige wetenschapper, een sociopaat die geen medelijden kent. Detective Kim, eerder geïntroduceerd in de thriller Stille schreeuw is wel degelijk empathisch en gevoelig, maar verbergt dat achter haar harde pantser.

De schrijfster die ooit werkte als beveiliger heeft zich voor deze thriller verdiept in de ware aard van een sociopaat en had de stille hoop in een dergelijke persoonlijkheid nog een zwakke kant te vinden, een achilleshiel. Uit haar studie blijkt dat er mensen bestaan die niet in staat zijn om wroeging te hebben. Dat is de kern van dit beklemmende verhaal. De strijd tussen twee ambitieuze professionals die absoluut niet willen verliezen. Het wordt letterlijk een gevecht op leven en dood.

Wreed spel leest als een trein. Soepel geschreven, korte hoofdstukken en een onthutsende ontknoping. Bij deze meedogenloze thriller klinkt wat ongepast om te zeggen ‘dat ik het met veel plezier heb gelezen’. Maar het is de moeite meer dan waard. Het houdt mij nog steeds bezig…

“Alex herinnerde zich hun gesprek van twee weken geleden, toen ze hem had proberen uit te leggen dat niet elke man van middelbare leeftijd zoals zijn oom was. Ze had haar woorden zorgvuldig gekozen en ze wist ze nog precies. ‘Neem Malcolm daar, hij is een ontzettend aardige man. Er is geen bewijs dat hij ooit iets met zijn nichtjes heeft gedaan. En als dat wel zo was, dan weet ik zeker dat dat bekend zou zij bij de autoriteiten’.”

‘Stone is een verfrissende aanwinst voor de fans van psychologische thrillers’ (Feeling)

 

Wreed spel – Angela Marsons | Boekerij, paperback 382 blz. € 16,99 introductieprijs

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!