Daanleest.nl

Zeg maar Agaath

Auteur: Margôt Ros & Jeroen Kleijne

Zeg maar Agaath

Auteur: Margôt Ros & Jeroen Kleijne
ISBN: 9789038810829
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Aantal pagina's: 255
Prijs: € 20,99
Leverbaar via Nauta Boek https://libris.nl/nautaboek/zoek?t=Zeg+maar+Agaath&a=Marg%c3%b4t+Ros+%3b+Jeroen+Kleijne

Zeg maar Agaath

Publicatie van: donderdag 13 oktober 2022

Van de eerste tot en met de laatste bladzijde had ik een glimlach op mijn gezicht en regelmatig barstte ik spontaan in lachen uit. Wat een heerlijk, goed gevoel boek! Terwijl het verhaal in de kern serieus en aangrijpend is, zoals een clown een tobbende filosoof kan zijn. Het betreft Zeg maar Agaath van het Nederlandse schrijversduo Margôt Ros (bekend van Toren C) en haar partner Jeroen Kleijne, schrijver en journalist. Het leest als een trein en leent zich uitstekend voor een vermakelijke tv-serie.

Agaath, de 78-jarige, weduwe van een diplomaat woont in een riante villa in Amsterdam -Zuid. Haar enige gezelschap is De Generaal, een chagrijnige kaketoe. Ze gaat haar huis verkopen en verhuizen naar een kleiner appartement. Een advertentie op een bord in de supermarkt brengt haar in contact met de achttienjarige Karim, die niet weet wat hij wil met zijn leven. Het klikt direct tussen hen. Hij laat haar kennis maken met hiphop en zij leert hem Arabisch. Karims baantje begint met het leeghalen van de zolder onder het motto “Alles moet weg!” Tussen de spullen vindt hij een pakketje liefdesbrieven en vraagt zich af wie die geheimzinnige man is die haar zo aanbad. Kan hij Agaath helpen om haar grote liefde terug te vinden? De betuttelende vriendinnen van haar kaartclubje vertrouwen die jongen niet en proberen Agaath tot andere gedachten te brengen. Tevergeefs. Karim en Agaath, die zich steeds verder losmaakt van haar oude, bekrompen bestaan, gaan op onderzoek en beleven hilarische avonturen. André van Duin: “Dankzij deze onwaarschijnlijke vriendschap ontdek je dat het geluk in je leven uit een onverwachte hoek komt. Een boek waar je blij van wordt.”

Alida staat de drie vrouwen al op te wachten bij de ‘veurdeur’, zoals zij die zelf noemt. Ze praat zo bekákt dat mensen die haar niet kennen denken dat ze een grap maakt.”

 

 

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!