Daanleest.nl

Zonder de top te bereiken

Auteur: Paolo Cognetti

Zonder de top te bereiken

Auteur: Paolo Cognetti
ISBN: 9789403181806
Uitgever: De Bezige Bij
Aantal pagina's: 144
Prijs: 18,99 gebonden
Leverbaar via Nauta Boek https://www.libris.nl/nautaboek/zoek/?t=Zonder+de+top+te+bereiken&a=Paolo+Cognetti

Zonder de top te bereiken

Publicatie van: donderdag 19 maart 2020

Paolo Cognetti brak wereldwijd door met De acht bergen zijn prachtige roman over vriendschap. Daarnaast vond ik ook Sofia draag altijd zwart een bijzonder boek, dat in een totaal andere wereld speelt dan zijn grote bestseller.

Onlangs verscheen Zonder de top te bereiken, een reis door de Himalaya. Cognetti werd geïnspireerd door de reisklassieker De Sneeuwluipaard van Peter Matthiessen. Hij treedt letterlijk in diens voetsporen en vraagt zich af of hij wel bestand is tegen de grote hoogtes in Dolpo, het afgelegen gebied waar hij met zijn vrienden en dragers naartoe gaat. Boven de grens van 3500 meter protesteert zijn lichaam altijd. Hun karavaan stijgt tot ruim boven de 5000 meter! Kan hij dat aan?

Wat wil Cognetti met deze reis bereiken? Stap voor stap, vaak voetje voor voetje verruimt hij zijn inzichten. Het land om hem heen is nauwelijks aangetast door de moderne tijd. Het bestaan is hier en nu. ’s Avonds in zijn slaapzak herleest Cognetti zijn beduimelde exemplaar van De Sneeuwluipaard en hervindt langzaam de balans in zijn leven.

Ik had dat ook al ervaren in de Alpen: de zuiverheid waartoe we toetreden, of de illusie hebben toe te treden, als we klimmen naar de hoogtes waar de elementen regeren (…).’ 

 

 

 

  

Image

Meld je aan voor de maandelijkse mail update

Image

Wie is Daan Welboren?

Een geboren boekhandelaar!

Als derde generatie in het boekenvak kreeg ik de passie voor lezen met de paplepel ingegoten en dat is nooit meer overgegaan.
Mijn leesplezier en ervaringen wil ik graag delen.
Nog altijd word ik verrast door nieuwe schrijvers en bijzondere uitgaven.
Tijdens mijn actieve jaren in de winkel bleek dat mijn enthousiasme en inzet werden gewaardeerd.
De mensen vragen gewoon om het boek van Daan.

Nauta Boek is gevestigd aan de Parkstraat in het centrum van Den Burg.
Een gezellige boekhandel met een eigentijds en verrassend assortiment.
Naast de actuele boekenvoorraad en een grote sortering kinder- en jeugdboeken treft u een breed aanbod van binnen- en buitenlandse tijdschriften, kranten, leesbrillen, bijzondere wenskaarten, cadeauartikelen, puzzels en spelletjes.

Cindy en Marrit Welboren en hun medewerkers geven u graag persoonlijk advies of het nu om een boek, cadeau of een passende wenskaart gaat.

Aan de glazen leestafel achter in de winkel kunt u zitten en genieten van De Kunst van de Eenvoud van kunstenaar en dichter Roel Brakenhoff.
Er staat ook grote kast met alle verschenen Boekenweekgeschenken van 1930 tot nu.

Op www.nautaboek.nl vindt u het laatste boekennieuws, de column Daan leest èn onze webshop.
Uw boek voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!